Bono, cel mai bogat star pop-rock din lume, cu o avere de 1,6 mld. dolari, graţie acţiunilor Facebook

Bono, cel mai bogat star pop-rock din lume, cu o avere de 1,6 mld. dolari, graţie acţiunilor Facebook

Bono, solistul trupei irlandeze U2, a devenit cel mai bogat star pop-rock din lume, cu o avere de aproximativ 1,6 miliarde de dolari, graţie acţiunilor pe care le deţine în compania ce administrează reţeaua de socializare Facebook, informează contactmusic.com.

Bono (Foto: AFP / Mediafax Foto)

Artistul irlandez a cumpărat 2,3% din acţiunile deţinute de site-ul Facebook.com în 2009, cu suma de 89,6 milioane de dolari, prin intermediul firmei sale de investiţii, Elevation Partners. Potrivit Sunday Mirror, suplimentul duminical al tabloidului Daily Mirror, investiţia a fost extrem de profitabilă, iar averea lui Bono a ajuns în prezent la aproape 1,6 miliarde de dolari.

Ca urmare a flerului său în afaceri, Bono l-a depăşit pe Paul McCartney, fostul solist al grupului The Beatles, ce are o avere estimată la 1,16 miliarde de dolari, şi a devenit cel mai bogat star pop-rock din lume.

Pe locul al treilea în acest top se află cântăreaţa Madonna, cu o avere de 800 de milioane de dolari.

Site-ul Facebook.com a fost cotat la bursă în 2012, iar acţiunile sale valorează în prezent aproximativ 200 de miliarde de dolari.

Sursa: mediafax.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...