Bucătăria budistă: Hrană pentru trup și suflet

Bucătăria budistă: Hrană pentru trup și suflet

Legumele fermentate, ca hrană pentru trup și suflet, sunt secretul bucătăriei budiste, după cum a dezvăluit călugărița budistă Wookwan, bucătăreasă la Templul Gameun, care a lăsat pentru câteva zile liniștea lăcașului de cult pentru a face câteva demonstrații culinare și a ilustra tehnica 'hansik' - de fermentare a legumelor - la festivalul gastronomiei Madrid Fusion din capitala Spaniei.

"Cea mai bună metodă de fermentare a legumelor este cea folosită în temple și care stă la baza bucătăriei noastre", spune secretara generală a Korean Food Foundation, Kim Fonghee, organizație care se ocupă de dezvoltarea practicilor culinare în interiorul și în afara țării. Organizația a ales-o anul acesta pe Wookwan, doctor în budism la Universitatea New Delhi și profesoară de gastronomie la Mahayeon, să prezinte la Madrid Fusion bucătăria budistă coreeană.

Cele două ingrediente fundamentale ale bucătăriei coreene, "kimchi" (legume fermentate, mai ales varză) și jang (sos fermentat), sunt realizate prin această tehnică, ce oferă un gust puternic și o textură crocantă legumelor cu proprietăți foarte sănătoase, având în vedere că fermentarea legumelor presupune o mare concentrație a conținutului de bacterii de acid lactic care stimulează sistemul imunitar. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Șeful Armatei Ucrainei se dă cocoș: Putem distruge şapte tancuri ruseşti în 36 de secunde

2 Un colier uman?

3 De citit ce spune generalul Wesley K. Clark...

4 O polițistă s-a împușcat în cap, în wc-ul unei gări din Mehedinți

5 VIDEO Macron, cu ochii pe Rareș Bogdan după cererea sa privind România