Care este amestecul ideal de brânzeturi pentru pizza

Care este amestecul ideal de brânzeturi pentru pizza

Oamenii de ştiinţă au descoperit cea mai bună combinaţie de brânzeturi, care asigură exact gustul şi elasticitatea care transformă pizza într-un deliciu culinar.

Amestecul ideal pare a fi între mozzarella şi brânză cheddar.

Cercetătorii de la Universitatea din Auckland, Noua Zeelandă, au evaluat diferite tipuri de brânză pentru a determina care dintre ele se topeşte cel mai bine. De asemenea, aceştia au evaluat felul în care compoziţia şi textura diferitelor brânzeturi influenţează coacerea aluatului. Elasticitatea, conţinutul de grăsime, umiditatea şi modul în care temperatura din cuptor influenţează uniformitatea nuanţei pe care o capătă brânza au fost luate în calcul în timpul cercetării, conform publicaţiei „Journal of Food Science”.

De exemplu, cantitatea suficientă de ulei previne evaporarea umidităţii, aşa că brânza Gruyere şi provolone nu s-a rumenit suficient, pe când Emmental nu a căpătat nici măcar o nuanţă aurie. „Pentru a obţine un rezultat mai bun ca topping la pizza aceste brânzeturi pot fi combinate cu puţină mozzarella”, au consemnat cercetătorii.

Amestecul dintre brânza cheddar (foto) şi mozzarella este perfect pentru pizza. FOTO wonderopolis.org

Profesoara Eugenia Cheng a descoperit algoritmul de preparare a unei pizza perfect proporţionate, ajungând la concluzia că reţeta perfectă a preparatului specific bucătăriei italieneşti nu este influenţată de cantitatea ingredientelor presărate pe blat, ci de echilibrul care se formează între topping şi aluat, potrivit shine.yahoo.com. Cu alte cuvinte, nu blatul pufos, încărcat cu legume, bucăţi de carne şi brânză influenţează gustul unei pizza, ci toppingul distribuit proporţional până spre marginile aluatului.

Pentru a stabili formula matematică de calcul a unei pizza perfecte, Cheng a folosit variabila „d“ pentru volumul constant de aluat şi „t“ pentru volumul constant de topping. Potrivit algoritmului său, o pizza cu diametrul de 28 de centimetri are cu 10% mai mult topping decât o pizza cu diametrul de 35 de centimetri.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia