Casa în care a trăit fetiţa care a inspirat "Alice în ţara minunilor", la vânzare, pentru 1 milion de lire sterline

Casa în care a trăit fetiţa care a inspirat "Alice în ţara minunilor", la vânzare, pentru 1 milion de lire sterline

Locuinţa în care scriitorul Lewis Carroll a întâlnit-o pe Alice Liddell, fetiţa care l-a inspirat să scrie cartea "Alice's Adventures in Wonderland", una dintre cele mai cunoscute poveşti pentru copii, a fost scoasă la vânzare, pentru 1 milion de lire sterline (1,21 de milioane de euro).

Casa în care a trăit fetiţa care a inspirat "Alice în ţara minunilor", la vânzare, pentru 1 milion de lire sterline (Imagine: www.dailymail.co.uk)

Cu trei etaje şi cinci dormitoare, casa din Charlton Kings, Gloucestershire, o suburbie din Cheltenham, a fost locuinţa lui Alice Liddell, iar scriitorul Lewis Carroll - al cărui nume real este Rev Charles Lutwidge Dodgson - a petrecut acolo patru zile, în anii 1860.

IMAGINI CU LOCUINŢA în care a trăit fetiţa care a inspirat "Alice în ţara minunilor"

Potrivit dailymail.co.uk, în casă încă mai există oglinda cea mare care a fost sursa de inspiraţie pentru cel de-al doilea volum de poveşti pentru copii, "Through The Looking Glass, and What Alice Found There" ("Alice în ţara oglinzilor").

Proprietatea, vândută cel mai recent în 1981, a fost construită pentru familia Liddell, în 1862, iar fetele lui Henry Liddell, decanul Christ Church College din Oxford, au fost trimise să locuiască acolo când mama lor era însărcinată cu cel de-al patrulea copil.

Alice, Lorina şi Edith au stat cu bunicii, guvernanta şi două mătuşi şi au fost vizitate de un prieten apropiat al tatălui lor, Lewis Carroll.

Cele patru zile de vizită au fost o adevărată inspiraţie pentru scriitor, specialiştii spunând că personajul Red Queen este guvernanta fetelor, Miss Prickett, iar White Knight, chiar Carroll.

Marea oglindă din casă, care, la vremea respectivă, se afla în salon, are dimensiuni de 1,80 metri x 1,50 metri, iar rama aurită este ornată cu frunze, păsări, câini şi alte desene. În prezent este plasată pe palier.

Cărţile pe care le-a scris Lewis Carroll au făcut din acesta unul dintre cei mai faimoşi autori, iar poveştile sale au fost iubite de generaţii de copii din întreaga lume, însă, înainte de moartea sa, scriitorul a declarat că şi-ar fi dorit să nu scrie cărţile cu Alice, pentru că a dispreţuit faima pe care i-au adus-o, dezvoltând o "ură intensă" de a fi recunoscut de străini.

Cartea "Alice's Adventures in Wonderland" ("Aventurile lui Alice în Ţara Minunilor"), care prezintă călătoria unei tinere fete printr-un lume fantastică, a fost publicată sub pseudonimul Lewis Carroll, în 1865, la editura Macmillan and Co. Succesul acestei cărţi a fost urmat, în 1871, de cea de-a doua carte, "Through the Looking-Glass, and What Alice Found There".

Chiar şi regina Victoria i-a scris autorului, spunându-i cât de mult îi apreciază cărţile.

Caroll a murit la scurt timp după ce a împlinit 66 de ani, în 1898, din cauza unei penumonii. La momentul morţii sale, "Alice's Adventures in Wonderland" devenise cea mai populară carte pentru copii din Anglia, iar, în 1932, a devenit cea mai populară din lume.

Sursa: mediafax.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...