Ce-și doresc femeile de la bărbați (studiu)

Ce-și doresc femeile de la bărbați (studiu)

Întrebarea cu privire la ce-și doresc femeile de la bărbați frământă multă lume de foarte mult timp și este subiect de anecdote și chiar de filme. Răspunsurile cele mai la îndemână ar fi că femeile își doresc fie bărbați cu bani, fie bărbați care arată bine, sau, dacă se poate, bărbați și frumoși și bogați. Ei bine, conform unui studiu publicat recent, situația nu stă chiar așa, femeile fiind mai degrabă atrase de bărbații altruiști, conform unui material publicat de Business Insider.

Să nu fim însă înțeleși greșit. Femeile își doresc ca partenerii lor să arate bine, însă, conform studiului, dacă ar trebui să aleagă o singură calitate la bărbatul lor, atunci probabil că ar alege altruismul.

Acest rezultat oferă "noi dovezi cu privire la importanța altruismului pentru femeile care își aleg partenerul", se precizează în studiul coordonat de profesorul Daniel Farrelly de la Universitatea din Worcester, publicat în ultimul număr al revistei Evolutionary Psychology. Cercetarea confirmă faptul că altruismul este "poate cea mai importantă trăsătură de caracter pe care femeile o caută la partenerii cu care doresc să aibă o relație pe termen lung".

Studiul a fost realizat pe un eșantion de 202 femei heterosexuale, recrutate online, majoritatea cu vârste sub 25 de ani. Ele au fost invitate să se uite la 12 seturi de fotografii, fiecare prezentând două chipuri de bărbați, unul atrăgător și unul mai puțin atrăgător. Imaginile au fost însoțite de mici scenarii, dintre care 8 prezentau situații în care altruismul sau lipsa sa jucau un rol important. Un astfel de scenariu spune că: "Doi oameni merg printr-un oraș aglomerat și observă un om al străzii, așezat pe jos, lângă o cafenea. Persoana E decide să intre în cafenea și să cumpere un sandviș și un ceai pe care le oferă omului fără adăpost de afară. Persoana F se preface că are treabă pe telefonul mobil și trece pe lângă omul străzii ca și când nu l-ar fi observat".

Comportamentul altruist a fost atribuit, în unele cazuri, bărbatului cu chipul frumos din fotografii, iar în altele celui mai puțin atrăgător. În alte scenarii, frumosul și urâtul din fotografii au primit comportamente neutre, pentru ca oamenii de știință să identifice importanța aspectului fizic atunci când cei doi bărbați au un comportament similar. După ce au văzut fotografiile și au citit scenariile, femeile au notat, pe o scară de la 1 la 5, cât de "interesant" li se pare fiecare dintre bărbații din fotografii, atât pentru o aventură de o noapte, cât și pentru o relație de durată.

"În general, bărbații care (conform scenariilor) au dat dovadă de un nivel mai ridicat de altruism au fost în mod considerabil mai dezirabili decât ceilalți", susține studiul. Dacă bărbații frumoși dar indiferenți au fost considerați drept mai interesanți pentru o aventură de o noapte, bărbații care au dat dovadă de generozitate au fost aleși de femei "pentru relații pe termen lung".

"Bărbații care erau doar altruiști au fost considerați mai dezirabili decât bărbații care erau doar atractivi (...) Dacă un bărbat are o singură calitate din cele două, atunci altruismul este de departe considerat mai valoros de către femei", conform studiului.

Acest studiu confirmă și rezultatele unei cercetări germane desfășurate anul trecut, conform căreia bărbații cu comportament altruist, care dau deseori dovadă de generozitate, au șanse crescute de a-și găsi o parteneră de viață.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria