Cel mai bătrân urs polar din SUA, "Klondike", a murit la 34 de ani

Cel mai bătrân urs polar din SUA, "Klondike", a murit la 34 de ani

Cel mai bătrân urs polar care trăia în captivitate în SUA a murit vineri, la 34 de ani, la parcul zoologic din Philadelphia, conform Reuters. Klondike, o femelă de urs polar, a fost eutanasiată după mai multe săptămâni în care starea sa de sănătate s-a agravat progresiv, ursoaica nemaiputând să meargă și având mai multe infecții.

"Starea sănătății ei nu s-a îmbunătățit și, ținând cont de vârsta avansată și de pronosticul pesimist al veterinarilor, personalul de la zoo a ajuns la concluzia că este mai bine să fie eutanasiată", conform unui anunț postat pe contul de Facebok al Philadelphia Zoo.

Klondike a depășit speranța de viață, de aproximativ 30 de ani, a unui urs polar în captivitate.

În mediul lor natural aceste animale rareori depășesc vârsta de 20 de ani.

După moartea lui Klondike, noul "decan de vârstă" al urșilor polari din SUA a devenit Coldilocks, care are tot 34 de ani și este "pensionar" la același parc zoologic. Ambii urși polari au fost primiți de Philadelphia Zoo în octombrie 1981, pe când aveau 1 an.

Deținătoarea recordului de longevitate în rândul urșilor polari este ursoaica Debby care a murit la 42 de ani, în 2008, la Assiniboine Park Zoo din Canada.

Urșii polari, cele mai mari carnivore terestre, ce pot ajunge la 3,35 metri înălțime, ridicați pe labele din spate și pot cântări 635 de kilograme, sunt amenințați cu dispariția, fiind printre cele mai expuse animale la pericolul încălzirii globale care duce la topirea ghețurilor arctice, terenul lor de vânătoare. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Aproape interesant...

3 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Foarte interesante amănunte...