CEL MAI BUN RESTAURANT din lume: Cum arată Noma din Copenhaga, recompensat pentru a patra oară cu acest titlu - VIDEO, GALERIE FOTO

CEL MAI BUN RESTAURANT din lume: Cum arată Noma din Copenhaga, recompensat pentru a patra oară cu acest titlu - VIDEO, GALERIE FOTO

Restaurantul Noma din Copenhaga, administrat de maestrul bucătar Rene Redzepi, a fost desemnat luni, la Londra, cel mai bun din lume de influenta revistă britanică Restaurant, câştigând pentru a patra oară acest titlu, obţinut şi în anii 2010, 2011 şi 2012.

Noma din Copenhaga, desemnat pentru a patra oară CEL MAI BUN RESTAURANT din lume - FOTO, VIDEO (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Restaurantul danez, amplasat într-un depozit maritim renovat din Copenhaga, a recâştigat acest titlu pe care îl pierduse în 2013, în faţa restaurantului spaniol El Celler de Can Roca.

Rene Redzepi, în vârstă de 36 de ani, vizibil relaxat, a urcat pe scenă alături de echipa sa. El este considerat un veritabil "ambasador al gastronomiei nordice".

În februarie 2013, 60 de clienţi ai restaurantului Noma au fost victimele unei intoxicaţii alimentare după ce au luat masa în acest local, potrivit autorităţilor daneze.

Restaurantul, al cărui nume reprezintă contragerea sintagmei "Ny Nordiska Mad", care înseamnă "Noua mâncare nordică", propune preparate locale precum "skyr caillé" (specialitate islandeză pe bază de lapte), bou moscat de Groenlanda şi moluşte servite cu cereale.

GALERIE FOTO

În luna martie, Noma a anunţat un proiect de delocalizare a restaurantului în Japonia, pentru două luni, în 2015.

Învingătorul de anul trecut, El Celler de Can Roca, administrat de cei trei fraţi Roca din localitatea Girona, s-a clasat în 2014 pe locul al doilea în topul celor mai bune 50 de restaurante ale planetei. Restaurantul italian Osteria Francescana, administrat de chef-ul Massimo Bottura, la Modena, s-a menţinut pe locul al treilea, pentru al doilea an consecutiv.

Sursa: mediafax.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”