Cel mai în vârstă bărbat din lume este un japonez de 111 ani

Cel mai în vârstă bărbat din lume este un japonez de 111 ani

Un japonez în vârstă de 111 ani, Sakari Momoi, a primit, marţi, titlul de cel mai bătrân bărbat din lume, potrivit presei locale, şi se alătură astfel compatrioatei sale Misao Okawa, cea mai în vârstă persoană din lume.

Sakari Momoi (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Sakari Momoi, născut pe 5 februarie 1903, la Minamisoma, în prefectura Fukushima, a primit certificatul care atestă acest record din mâinile unui reprezentant al Guinness Book of Records, la spitalul din Tokyo unde este internat.

Vizibil în formă pentru vârsta sa, potrivit imaginilor difuzate de televiziunea niponă, Momoi, îmbrăcat într-un costum negru, cu cravată argintie, a declarat cu o voce înceată, dar fermă, că speră să mai trăiască doi ani.

Potrivit autorităţilor din Saitama, o localitate din nordul capitalei nipone, unde a trăit foarte mulţi ani, japonezul are încă o minte ascuţită, dar nu mai aude bine. Comunică cu cei din jur cu ajutorul scrisului şi apreciază partidele de sumo. Pasionat de lectură, are o bibliotecă cu circa 2.000 de volume.

Anterior, titlul de cel mai bătrân bărbat din lume a fost deţinut de Alexander Imich, un newyorkez de origine poloneză, mai în vârstă cu o zi decât Momoi, care a murit în iunie.

Totuşi, Momoi este surclasat de 59 de femei, dintr-un total de 73 de "super-centenari" din lume, potrivit Gerontology Research Group (GRG), care înregistrează actele de naştere ale persoanelor cu vârsta peste 110 ani.

Cea mai în vârstă persoană din lume este japoneza Misao Okawa, născută pe 5 martie 1898.

Speranţa de viaţă medie a bărbaţilor niponi a depăşit anul trecut pragul de 80 de ani, în timp ce femeile japoneze deţin recordul mondial în domeniu, cu 86,61 ani.

Un sfert din populaţia Japoniei depăşeşte vârsta de 65 de ani, iar, până în 2060, specialiştii se aşteaptă ca numărul acestora să ajungă la 40%. În septembrie 2013, în Japonia erau înregistraţi 55.000 de centenari.

Sursa: mediafax.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale