Cel mai vârstnic înotător care a traversat Canalul Mânecii

Cel mai vârstnic înotător care a traversat Canalul Mânecii

Canalul Mânecii / FOTO: wikimapia.org

Plecat din Dover (Anglia), Cyril Baldock a înotat 12 ore și 45 de minute distanța de 34 km până la Cap-Gris-Nez de pe coasta franceză. La 70 de ani și nouă luni, australianul depășește precedentul record, deținut din 2011 de un britanic, Roger Allsopp, cu cinci luni mai tânăr.

'Beau câteva beri însă doar din motive medicale, ca să dorm', a glumit septuagenarul într-o declarație pentru agenția de presă australiană, AAP. 'După zece ore de înot, am trecut prin 30 de minute grele și eram puțin îngrijorat. Mă dureau brațele și nu avansam prea repede, dar am continuat', a adăugat înotătorul.

Recordul său s-ar putea să nu dureze însă prea mult deoarece australianca Irene Keel (73 de ani) se pregătește să parcurgă înot cei 34 de kilometri ai strâmtorii Dover în zilele următoare.

Sursa: realitatea.net


Citește și:

populare
astăzi

1 Descoperire care dă de gândit în Brazilia...

2 VIDEO De azi se va circula pe 12 km noi din A0, permițând șoferilor o legătură pe autostradă în partea de sud a Capitalei între DN6, DN5 și DN4

3 A început „detonarea” lui Piedone? A apărut o „personajă” nouă în peisaj...

4 „Dacă rămâneam cu el era vai de vieţişoara mea. Era un diavol frumos” / I-a fost amantă lui Florin Piersic timp de 9 ani

5 Cifre care par ireale, dar sunt adevărate. Cum o fi să ai peste 2 milioane de euro în 45 de conturi, ca șef de secție la Sf. Pantelimon?