Cele 10.000 de bilete pentru a-l vedea pe papă în Philadelphia s-au epuizat în două minute

Cele 10.000 de bilete pentru a-l vedea pe papă în Philadelphia s-au epuizat în două minute

Autoritățile din Philadelphia au pus marți la dispoziția cetățenilor 10.000 de bilete gratuite pentru a asista la o ceremonie la care va participa papa Francisc în 26 septembrie în oraș, biletele epuizându-se în două minute, relatează EFE.

Site-ul arhidiocezei din Philadelphia a pus la dispoziția cetățenilor 10.000 de bilete gratuite pentru ceremonia de marți de la ora 12:00 (16:00 GMT), cu o limită de patru bilete de persoană și disponibile la cerere. În următoarele minute, site-ul a înregistrat 394.000 de accesări ale utilizatorilor și toate biletele disponibile s-au epuizat.

Presa locală a semnalat că multe bilete obținute astfel au fost scoase la vânzare pe internet la prețuri care au ajuns chiar și la o sută de dolari.

Arhidioceza a pus la dispoziția cetățenilor bilete de acces la predica papei asupra imigrației și libertății religioase pe care papa o va susține în centrul istoric al Philadelphiei în 26 septembrie și preconizează ca în următoarele zile să ofere bilete și la alte evenimente la care va participa Suveranul Pontif.

Autoritățile religioase au precizat că nu vor sancționa revânzarea biletelor, având în vedere că nu pot să o împiedice, dar au deplâns faptul că multe persoane care și-au dorit acest lucru nu vor putea asista la "un eveniment istoric" precum prima vizită a papei Francisc în SUA.

Suveranul Pontif va vizita pentru prima dată SUA în perioada 22 — 27 septembrie.

Papa va sosi la Washington din Cuba, unde are preconizată o vizită între 19 și 22 septembrie, iar pe 23 septembrie se va întâlni cu președintele Barack Obama, la Casa Albă, și cu înalți prelați americani. Tot atunci va oficia o slujbă de canonizare a preotului misionar spaniol și frate franciscan, Junípero Serra. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Rachetele HIMARS primite de Ucraina din SUA au distrus posturile de comandă rusești din Donbas

2 ”Tovarășul Stalin a făcut o greșeală că a permis Germanei să existe! Să ardă în iad!” / Propagandistul lui Putin în plin delir

3 De citit / Ruşii operează prima mişcare din noua cursă a demenţei nucleare

4 VIDEO Clanul Cocalarilor, luat cu asalt de mascați. Motivul: deținere de arme, furturi, cămătărie

5 Prinţul Charles ar fi acceptat trei valize cu câte un milion de euro de la un şeic