Ceşti cu portretul lui Hitler, fabricate în China, retrase de la vânzare în Germania

Ceşti cu portretul lui Hitler, fabricate în China, retrase de la vânzare în Germania

Un magazin german de mobilă a retras de la vânzare un lot de aproximativ 5.000 de ceşti de cafea fabricate în China, pe care apare în filigran un timbru cu efigia lui Adolf Hitler, potrivit presei regionale germane.

Ceşti cu portretul lui Hitler, fabricate în China, retrase de la vânzare în Germania (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

O clientă, care a studiat mai îndeaproape ceaşca pentru micul dejun, a recunoscut profilul dictatorului de pe un timbru din perioada nazistă, cu o ştampilă cu zvastică clav vizibilă, imprimat în culori şterse în fundalul unor decoraţiuni florale, scrie ziarul Neue Westfälische în ediţia de joi.

"Am crezut că nu văd bine", a declarat clienta, desemnată sub numele de Agnes T. de către cotidian, care precizează totodată că i-a modificat numele.

Patronul magazinului, contactat de publicaţie, a declarat că este vorba despre un "eveniment îngrozitor", cauzat de "o serie deplorabilă de erori nefericite".

În opinia sa, producătorul chinez al ceştilor este cel care a utilizat reprezentarea timbrului, fără să ştie cine era pe el.

Lotul de aproximativ 5.000 de ceşti, scos la vânzare în magazinul său, a fost retras imediat de la vânzare. De asemenea, magazinul propune să răscumpere cele 175 de exemplare deja vândute la preţul de trei euro bucata, în schimbul unui bon de cumpărături în valoare de 20 de euro.

Sursa: mediafax.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 De citit...

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”