CNA a respins licenţierea unui post TV din echipa căruia face parte un fost candidat la Preşedinţie

CNA a respins licenţierea unui post TV din echipa căruia face parte un fost candidat la Preşedinţie

CNA a respins, marţi, o solicitare de acordare a unei licenţe audiovizuale televiziunii Linkpress TV, al cărei director general este fostul candidat la Preşedinţie Mirel Mircea Amariţei, împotriva căruia, în 2013, procurorii au început urmărirea penală în dosarul insolvenţei Realitatea Media.

CNA a respins licenţierea unui post TV din echipa căruia face parte un fost candidat la Preşedinţie (Foto: Mediafax Foto)

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a analizat, în şedinţa de marţi, o solicitare a societăţii Linkpresstv SRL din Bucureşti, pentru lansarea televiziunii generaliste Linkpress TV din Bucureşti.

La şedinţa CNA au participat reprezentanţii acestei societăţi, respectiv Mirel Mircea Amariţei, directorul Linkpress TV, Dragoş Vasilescu, directorul editorial, şi Eugen Ionescu, directorul tehnic.

Potrivit dosarului depus la CNA, asociatul unic al societăţii Linkpresstv SRL este Maricel Coman, iar investiţia iniţială în lansarea televiziunii Linkpress TV ar fi de 850.000 de euro.

În faţa CNA, Mirel Mircea Amariţei a spus că activitatea Linkpress TV a început înainte de solicitarea licenţei pentru această televiziune. "Ne-am desfăşurat mai mult activitatea pe internet (...) Putem transmite live din orice loc, ceea ce ne face să avem acces foarte uşor la informaţii în timp real. Strategia este bazată pe programe la cerere (...) Programele vor fi solicitate şi votate de utilizatori. Ei îşi vor construi propria structură, votând dinainte îmbinând internetul cu televiziunea clasică", a spus Mirel Mircea Amariţei.

Membrii CNA i-au spus însă că structura de programe a unei televiziuni nu poate fi modificată fără a avea aprobarea prealabilă a Consiliului.

"Structura serviciului de programe nu o schimbi un an de la primirea licenţei. Ce doresc oamenii ăştia este în afara legii", a spus membrul CNA Monica Gubernat.

În schimb, Mirel Mircea Amariţei a afirmat: "Telespectatorii Linkpress TV îşi vor crea propriul program şi, conform legii, vom anunţa la CNA noua grilă de programe. Îşi vor crea la modul general ceea ce vor să vizualizeze".

Potrivit acestuia, echipa televiziunii va fi formată din aproximativ 20 de angajaţi. "Vom avea puţini angajaţi, până în 20, deoarece ne bazăm foarte mult pe tehnologie", a explicat Mirel Mircea Amariţei.

De asemenea, Dragoş Vasilescu, directorul editorial al Linkpress TV, a spus că colegii săi au realizat multe reportaje care ar urma să fie difuzate la această televiziune. "Avem colegi care lucrează de un an de zile la aceste reportaje", a spus acesta.

Sursa: mediafax.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Ea este „găuritoarea” de prezervative din Sibiu

2 De citit! / O fostă agentă a Secret Service dezvăluie ce i-a spus Putin lui Bush, în 2008, la București

3 „Multă șpagă, aroganță și salarii uriașe”

4 De citit!

5 N-au leac! / Priviți ce hartă le-au prezentat ucrainenii americanilor!