Coralii din Marea Barieră de Corali ingerează plastic

Coralii din Marea Barieră de Corali ingerează plastic

Coralii din Marea Barieră de Corali din Australia ingerează micile fragmente de plastic care poluează din abundență apele Oceanul Pacific, susține un studiu realizat în laborator de o echipă de cercetători australieni, alarmați de consecințele ecologice ale acestui fenomen.

"Dacă poluarea cu microparticule de plastic crește în zona Marii Bariere, coralii ar putea fi afectați, în măsura în care cavitățile micilor lor stomacuri se înfundă cu plastic ne-asimilabil", a explicat Mia Hoogenboom, cercetătoare la James Cook University, din statul australian Queensland (nord-estul Australiei).

Microplasticele — amintește AFP — sunt definite ca particule care măsoară mai puțin de jumătate de centimetru.

Cercetarea a descoperit fragmente de plastic "în profunzimea polipilor coralilor, acoperite de țesut digestiv", care pot afecta capacitatea acestor organisme de a digera hrana tradițională.

De asemenea, cercetătorii au colectat apă din apropierea Marii Bariere de Corali, înscrisă în Patrimoniului Mondial UNESCO, în care au descoperit microparticule de plastic, inclusiv polistiren și polietilenă, în cantități mici.

Studiul a fost publicat în jurnalul Marine Biology.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...