Cum a fost răstignit, de fapt, Iisus. Amănuntul de pe Giulgiul din Torino




Cum a fost răstignit, de fapt, Iisus. Amănuntul de pe Giulgiul din Torino

O nouă analiză a Giulgiului din Torino, artefact care arată imaginea unui bărbat crucificat, sugerează faptul că actul crucificării se petrecea oarecum diferit faţă de imaginea convenţională. Mai precis, condamnatul era crucificat cu braţele deasupra capului, în formă de Y.

Giulgiul din Torino are imprimată silueta unui bărbat crucificat, cu urme de sânge prelingându-se de-a lungul braţelor. Mulţi cred că este giulgiul în care Iisus a fost înfăşurat după crucificare, în timp ce alţii susţin că este doar un fals medieval din secolul al XIV-lea.

„În orice caz, Giulgiul merită studiat”, susţine Matteo Borrini, cercetător în cadrul Universităţii John Moores din Liverpool, „şi asta pentru că şi dacă este un fals, atunci este o dovadă extrem de interesantă a ingenuităţii umane”.

Citeşte continuarea pe site-ul stintasitehnica.com

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Descoperire care dă de gândit în Brazilia...

2 VIDEO De azi se va circula pe 12 km noi din A0, permițând șoferilor o legătură pe autostradă în partea de sud a Capitalei între DN6, DN5 și DN4

3 O profesoară de Română care susține că „Luceafărul“ lui Eminescu este roman, greu de demis

4 A început „detonarea” lui Piedone? A apărut o „personajă” nouă în peisaj...

5 „Dacă rămâneam cu el era vai de vieţişoara mea. Era un diavol frumos” / I-a fost amantă lui Florin Piersic timp de 9 ani