Cum pot primi oamenii superputeri. Un cercetător explică pentru supereroi ca Hulk şi Căpitanul America

Cum pot primi oamenii superputeri. Un cercetător explică pentru supereroi ca Hulk şi Căpitanul America

Sunt supereroi cu puteri deja dobândite prin natura lor, cum este Superman , şi există cei care le-au dobândit în urma unor experimente genetice, iar aici lista îi cuprinde pe Spider-Man, Captain America, Hulk şi mulţi alţii. Sebastian Alvarado, biolog la Stanford , a vrut să identifice o potenţială origine pentru „monstrul verde“ şi „cel mai iubit erou al Americii“, folosind exemple reale, conform Polygon .

Despre Căpitanul America, care îşi primeşte puterile după ce e injectat cu un ser şi expus la o sursă de lumină, el spune că poate fi transformat un om obişnuit într-un aşa supererou folosind compuşi chimici cu care cercetătorii experimentează deja în prezent. El aminteşte de un medicament care poate fi activat cu lumină ultravioletă, după ce a fost introdus în corp.

Când vine vorba despre Hulk, în benzile desenate îşi primeşte puterile în urma unei explozii de raze gamma. Aceste puteri sunt însă greu de controlat. În explicaţia lui Alvarado este menţionată mutaţia epigenetică, iar asta duce la pigmentarea pielii în verde.

„Imaginează-ţi că ai acele gene normale, care îl compun pe omul de ştiinţă Bruce Banner, şi le ai pe celelalte care îl reprezintă pe Hulk , iar pentru cele două e ca şi cum ai avea un întrerupător. O mutaţie epigenetică poate face tranziţia de la Banner la Hulk şi viceversa“, a exlicat Alvarado. Totuşi, el nu mai „explică“ şi cum de rămân pantalonii pe Hulk, deşi dimensiunile sale se modifică. Aceasta e o creaţie a Marvel şi va rămâne SciFi pentru o vreme.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

2 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

3 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

4 VIDEO Unde o fi plecat așa intempestiv Nicușor Dan?

5 Foarte interesante amănunte...