De ce bogaţii rămân bogaţi: investesc diferit faţă de noi

De ce bogaţii rămân bogaţi: investesc diferit faţă de noi

O primă diferenţă, poate sesizată deja de cei mai mulţi, este modul în care cei bogaţi aleg să îşi folosescă banii. Dacă pentru cei mai mulţi deschiderea unei afaceri nu este cel mai bun mod de a investi proprii bani, din cauza diferitelor riscuri, persoanele bogate îşi concetrează atenţia pe achiziţia de companii sau acţiuni. Unele dintre ele pot fi atât de neobişnuite precum fondurile de leasing dedicate companiilor aeriane.

Aceste tipuri de investiţii sunt mult mai riscante decât cele tradiţionale, însă cu toate acestea posibilul câştig poate fi mult mai mare. Un alt element important este că investiţiile de această natură nu se transformă imediat în bani cash pentru proprietari, cel care a făcut achiziţia fiind nevoit uneori să aştepte chiar şi câţiva ani până să obţină numerar din afacerea realizată.

Cei care dispun de sume generoase pentru investiţii pot apela de exemplu la un „fond închis” de investiţii (AOPC), a cărui principală diferenţa faţă de un fond deschis fiind caracterul discontinuu al emisiunilor de fond. Mai exact, dacă în fondurile „deschise” se poate investi şi răscumpăra în orice moment, în cele „închise” există nişte perioade limitate de timp în care se pot realiza tranzacţii.

Pe lângă fondurile „închise”, o serie tot mai mari de investitori îşi îndreaptă atenţia în prezent şi către cumpărarea terenurilor agricole, în diferite ţări ale lumii. Pe măsură ce populaţie mondială creşte, cererea de alimente va fi şi ea una din ce în ce mai mare, iar acest lucru poate oferi celor care deţin terenuri randamente cât se poate de bune în cazul în care vor să le vândă ulterior.

Persoanele fizice bogate investesc deseori şi în achiziţia de companii, în special în sectoarele dedicate tehnologiei. Cu toate că riscurile sunt mai mari aici, circa 50% dintre companiile cumpărate intrând mai degrabă în faliment decât să-şi continue ascensiunea, sumele alături de care se pot începe investiţii în companii pot fi şi de la 50.000 de dolari.

Cei bogaţi mai au posibilitatea să îşi păstreze pe un termen cât mai mult averile şi dacă investesc în obiecte de artă, valoarea acestora păstrându-se şi chiar mărindu-se odată cu timpul.

Chiar dacă nu dispuneţi de sume foarte mari de bani pentru investiţii riscate, site-ul britanic mai noteaza că şi o primă investiţie într-un apartament, oferit apoi spre închiriere, poate fi un prim pas pentru a acumula capital.


Sursa: adevarul.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Hopa! A mai apărut o creștină în povestea fraților Tate!

2 VIDEO Noua Eră / Primul om de pe planetă care și-a întinerit vârsta organelor cu 25%

3 Fulgy, fiul Clejanilor, trece pe „hard” cu Bia Khalifa?

4 VIDEO „Ce să fac, mă băieți, cu banii ăștia?” / Patronul de club care se spărgea în figuri, condamnat la peste 8 ani de închisoare pentru contrabandă și…

5 „Începutul sfârșitului” / Fostul colonel FSB Igor Ghirkin, previziuni sumbre pentru trupele rusești de pe front