De ce plătesc bărbaţii pentru sex?

De ce plătesc bărbaţii pentru sex?

Documentarul „De ce plătesc bărbaţii pentru sex“, care va difuzat la ora locală 20:00 de postul BBC Radio 4, spune poveştile neştiute ale bărbaţilor care preferă să apeleze la serviciile damelor de companie, în încercarea de a prezenta în mod obiectiv o categorie de clienţi prezentată întotdeauna superficial, într-o lumină care nu dezvăluie adevăratele poveşti din spatele tranzacţiilor pentru sex. Materialul se bazează pe istorisirile mai multor bărbaţi, pentru care serviciile oferite contra cost de prostituate echivalează cu rezolvarea unor probleme reale.

Este cazul lui Fred şi al Laurei, un cuplu care la prima vedere nu pare cu nimic ieşit din comun. S-au cunoscut în urmă cu şase ani, se simt bine împreună, pleacă în vacanţe din când în când, iau masa în oraş şi, uneori, merg la piaţă ca orice altă pereche. Numai că Fred a plătit-o pe Laura în toţi aceşti ani, pentru companie şi pentru sex, chiar dacă bărbatul spune că se simte ca şi cum ar avea o relaţie normală. Fred locuieşte într-o zonă rurală destul de izolată din Marea Britanie şi pentru foarte mulţi ani a fost singurul care şi-a îngrijit mama grav bolnavă. Situaţia şi lipsa timpului nu i-au permis să-şi întemeieze o familie au să aibă o relaţie amoroasă de durată. Aşa a ajuns să o cunoască online pe Laura.

Nu a fost vorba atât de mult despre sex, cât despre nevoia unei companii feminine, de socializare. Iar dacă nu eşti genul de persoană care să iasă în oraş şi să cunoască oameni, atunci chiar te confrunţi cu o problemă. Nu prea ai cum să scapi de singurătate, dacă nu ai habar cum să te comporţi, a mărturisit Fred.

La rândul ei, Laura a mărturisit că au ajuns să se cunoască atât de bine încât Fred îi transferă suma de bani direct în contul bancar, înainte ca ea să ajungă la locul de întâlnire. Aşa se elimină neplăcutul moment în care ea pleacă şi el trebui să-i dea bani, în condiţiile în care legătura lor este deja una de prietenie.

Robert ilustrează un alt motiv pentru care bărbaţii ajung să plătească pentru sex, chiar dacă susţine că îşi iubeşte soţia şi nu are de gând să pună capăt căsniciei. „Sunt un bărbat cu un apetit sexual sănătos, dar m-am însurat cu o femeie căreia sexul nu-i face o plăcere deosebită, nici măcar atunci când apropierea se rezumă la sărut sau îmbrăţişări. Dincolo de partea sexuală a relaţiei, soţia mea este un companion perfect. Ne înţelegem perfect, mai puţin în pat. Am vrut să rămân căsătorit şi, în aceste condiţii, soluţia a fost să plătesc ca să obţin ceea ce nu primesc“, a explicat Robert motivul care îl determină să caute împlinirea sexuală în alte părţi decât în braţele soţiei.

Prostituţia a fost dintotdeauna un subiect fierbinte de dezbatere. Cât este de etic, de moral, ca o persoană să-şi vândă trupul pentru bani? Cât de moral este ca cineva să plătească pentru a se bucura de corpul cuiva? Disputa ultimilor ani a devenit cu atât mai interesantă cu cât în multe ţări, printre care SUA, Franţa sau Marea Britanie, voci ale lucrătorilor în industria sexului( fie ea legalizată sau nu), cer ca munca lor să fie recunoscută ca oricare alt loc de muncă, un job unde se plătesc abilităţile sau talentul unui angajat, la fel ca în orice alt domeniu, relatează bbc.co.uk. Implicarea statului în această industrie, prin implementarea unui cadrul legal riguros, ar putea duce la diminuarea criminalităţii şi le destigmatizarea socială a unei ocupaţii „înfierate“, sunt de părere cei care cred că prostituţia este mai mult decât sex pe bani.

Graham este, de asemenea, un client fidel al damelor de companie. Are 30 de ani şi, până de curând, nu şi-ar fi închipuit că va plăti vreodată o femeie ca să facă sex cu el. Prima dată când s-a întâmplat se afla la Amsterdam.

Mi s-a părut o experienţă extraordinară. Chiar am avut senzaţia că este romantic, ca şi cum aş fi condensat o întreagă relaţie într-o perioadă foarte scurtă de timp, a povestit Graham.

Aşa a ajuns să treacă în revistă toate relaţiile eşuate prin care trecuse, despărţirile dureroase şi timpul investit fără rost în construirea unei relaţii. „Poate că nu este nevoie să treci de atâtea ori prin acest proces anevoios şi riscant. Poate că poţi plăti ca să ai parte doar de momente incredibile, totul pe repede înainte, o jumătate de oră de magie“, a declarat bărbatul.

Inclusiv pentru Simon, care a avut numai de suferit de pe urma timidităţii sale excesive, prostituţia a reprezentat soluţia pentru a se simţi bărbat. La 29 de ani şi-a luat inima în dinţi şi a decis să plătească o femeie ca să scape de virginitate. Nu s-a simţit niciodată în largul pentru că trebuie să plătească pentru sex, dar continuă să facă acest lucru pentru că la anumite intervale de timp se simte extrem de singur şi de deprimat. Se întâlneşte cu aceeaşi damă de companie de fiecare dată, tocmai pentru că nu se simte confortabil în prezenţa persoanelor pe care abia le cunoaşte. Chiar dacă au ajuns să se înţeleagă şi să se simtă foarte bine, Simon spune că nu este naiv şi că nu-şi face iluzii:

Dacă nu aş plăti, nici măcar nu aş putea să visez că se va culca cu mine. Mi-aş dori ca într-o zi să cunosc o femeie care să vrea să facă sex cu mine pentru că mă place, nu pentru că o plătesc, s-a confesat Simon.

Nu în ultimul rând, Brian are 50 de ani şi merge la prostituate dinainte să-şi cunoască soţia, dar a continuat să plătească pentru sex şi după ce s-a însurat. „Probabil că m-am raportat mereu la partidele de sex pe care le-am avut cu fete plătite înainte să mă însor, iar sexul de după primii ani de căsnicie nu a mai fost la fel de satisfăcător. Parcă lipsea puţină sare şi piper“, a recunoscut acesta. Soţia şi prietenii nu ştiu că are astfel de escapade din când în când. „Nu cred că ar fi încântaţi să descopere şi această parte a mea. O persoană respectabilă se presupune că nu face astfel de lucruri, chiar dacă eu mă consider respectabil.“

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria