Decanul de vârstă al Boliviei - şi al lumii, potrivit autorităţilor boliviene - a murit la 123 de ani

Carmelo Flores, un indian Aymara care, potrivit autorităţilor boliviene, era cel mai bătrân bărbat din lume, a murit la vârsta de 123 de ani într-un spital din La Paz, a anunţat marţi familia acestuia.

Decanul de vârstă al Boliviei - şi al lumii, potrivit autorităţilor boliviene - a murit la 123 de ani (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Rene Flores, unul dintre cei 14 nepoţi ai lui, a declarat pentru postul de radio privat Erbol că bunicul său, spitalizat în La Paz, "a murit în somn".

Carmelo Flores s-a născut pe 16 iulie 1890 şi trăia la o altitudine de 4.000 de metri, într-un mic sat, Frasquia, la vest de La Paz, în apropiere de Lacul Titicaca, hrănindu-se cu cereale andine şi bând doar apă de izvor.

Medicul satului, Adalberto Segales, a spus că bătrânul suferea de diabet şi că starea lui de sănătate se deteriorase recent.

Carmelo Flores a lăsat în urma sa un fiu, 14 nepoţi şi 39 strănepoţi.

El a fost vizitat în 2013 de preşedintele bolivian Evo Morales, care i-a făcut cadou stofe, alimente şi un televizor cu ecran plat.

Vârsta i-a fost certificată cu acel prilej de Tribunalul electoral bolivian. Autorităţile din La Paz au anunţat că vor ca lumea întreagă să îi recunoască lui Carmelo Flores titlul de "decan de vârstă al omenirii".

Totuşi, Cartea Guinness a Recordurilor a anunţat luni moartea la New York, la vârsta de 111 ani, a lui Alexander Imich, un imigrant de origine poloneză, considerat cel mai bătrân bărbat din lume. Reprezentanţii Guinness nu l-au identificat deocamdată pe succesorul acestuia.

În schimb, cea mai bătrână femeie din lume este, potrivit Cărţii Guinness a Recordurilor, o japoneză în vârstă de 116 ani, Misao Okawa.

 

Sursa: mediafax.ro


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Cum va fi reformat Ministerul de Interne. Poliţia înghite Jandarmeria la oraş. La sate, e invers

2 Dovada vie a faptului că lupta anticorupție a murit

3 Ți-ai dracu de șobolani! / Șerban Nicolae și-a secretizat sursa a 260.000 de euro, un cont și salariul de la sta…

4 Asta se întâmplă în toate instituțiile! De fapt, tot PSD conduce România!

5 VIDEO Prostul Guvernului a comis-o în direct: penelede, penedeleo, penedele doi..pene

recomandări

Te ia DNA: Ionut Savoiu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Avem apă pe Marte. Dar viață?