Decanul de vârstă al Boliviei - şi al lumii, potrivit autorităţilor boliviene - a murit la 123 de ani

Decanul de vârstă al Boliviei - şi al lumii, potrivit autorităţilor boliviene - a murit la 123 de ani

Carmelo Flores, un indian Aymara care, potrivit autorităţilor boliviene, era cel mai bătrân bărbat din lume, a murit la vârsta de 123 de ani într-un spital din La Paz, a anunţat marţi familia acestuia.

Decanul de vârstă al Boliviei - şi al lumii, potrivit autorităţilor boliviene - a murit la 123 de ani (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Rene Flores, unul dintre cei 14 nepoţi ai lui, a declarat pentru postul de radio privat Erbol că bunicul său, spitalizat în La Paz, "a murit în somn".

Carmelo Flores s-a născut pe 16 iulie 1890 şi trăia la o altitudine de 4.000 de metri, într-un mic sat, Frasquia, la vest de La Paz, în apropiere de Lacul Titicaca, hrănindu-se cu cereale andine şi bând doar apă de izvor.

Medicul satului, Adalberto Segales, a spus că bătrânul suferea de diabet şi că starea lui de sănătate se deteriorase recent.

Carmelo Flores a lăsat în urma sa un fiu, 14 nepoţi şi 39 strănepoţi.

El a fost vizitat în 2013 de preşedintele bolivian Evo Morales, care i-a făcut cadou stofe, alimente şi un televizor cu ecran plat.

Vârsta i-a fost certificată cu acel prilej de Tribunalul electoral bolivian. Autorităţile din La Paz au anunţat că vor ca lumea întreagă să îi recunoască lui Carmelo Flores titlul de "decan de vârstă al omenirii".

Totuşi, Cartea Guinness a Recordurilor a anunţat luni moartea la New York, la vârsta de 111 ani, a lui Alexander Imich, un imigrant de origine poloneză, considerat cel mai bătrân bărbat din lume. Reprezentanţii Guinness nu l-au identificat deocamdată pe succesorul acestuia.

În schimb, cea mai bătrână femeie din lume este, potrivit Cărţii Guinness a Recordurilor, o japoneză în vârstă de 116 ani, Misao Okawa.

 

Sursa: mediafax.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Era ciufulit și nearanjat, m-a luat în brațe, mă mângâia și mă pupa” / Dezvăluirile fără perdea ale amantei lui Ludovic Orban

2 Cântărețul Mircea Rusu a fost încarcerat / El este autorul hitului „Omul bun și pomul copt”

3 Foarte interesant! / De ce a venit șeful KazMunaiGaz, patronul Rompetrol, în România

4 Citiți, oameni buni! / Ambasada SUA din Rusia a făcut public un scurt inventar al armelor și echipamentelor trimise de americani în URSS în timpul celui…

5 Ceceni conduși de nepotul lui Kadîrov au violat o propagandistă rusă