Destinaţia primăverii pentru vacanţa de Paşte

Destinaţia primăverii pentru vacanţa de Paşte

Fără doar şi poate, Grecia! Mai exact, în Thassos sau Corfu, două dintre cele mai iubite destinaţii de vacanţă nu doar pe timp de vară, ci şi în prag de sărbători.

În Thassos, sau „Insula Sirenelor”, ortodoxia are rădăcini adânci. Este insula care şi-a păstrat cu sfinţenie tradiţiile, fiind recunoscută pentru slujbele religioase de Paşte şi zecile de lăcaşuri sfinte. Sute de credincioşi, turişti şi localnici, asistă anual la slujbele oficializate de preoţi în Mănăstirea Maicii Domnului, din apropierea satului Maries, Mănăstirea Sfântului Arhanghel Mihail, cu vestigiile Sfântului Piron, şi în Mănăstirea Adormirii Maicii Domnului, din satul Panagia.

Credinţă, artificii şi petreceri greceşti

Apoi, începe distracţia! Toate tavernele se aglomerează cu localnici şi turişti veniţi să petreacă greceşte cu ouzo, mâncăruri tradiţionale, dansuri şi muzică live. Şi, în astfel de condiţii, cum să nu mergi în Thassos, mai ales de sărbători, când ofertele turistice îţi fac cu ochiul încă de la începutul primăverii? Europa Travel a scos pe piaţă unul dintre pachetele „smart” ale sezonului, oferind vacanţe de 4 zile în Insula Thassos, cu masă tradiţională de Paşte şi transport cu autocarul, la preţul de 99 Euro + 449 lei/persoana. Dacă, însă, preferi o destinaţie cosmopolită, dar care şi-a păstrat şi ea tradiţia, Corfu este insula uşor accesibilă, perfectă pentru tine. Tot Europa Travel atrage atenţia cu o vacanţă de 7 zile, la hotelul Memento Kassiopi Resort 4*, cu masă tradiţională şi transport cu avion, la preţul de 275 euro/persoana.

Pentru biserica ortodoxa din Corfu, învierea Domnului este cea mai importantă sărbătoare a anului, celebrată cu o mulţime de tradiţii şi obiceiuri. Procesiunea din Sâmbăta Mare (Paşte) începe din Biserica Sf. Spiridon, unde se află moaştele Sfântului, sau patronul insulei, iar cortegiul se îndreaptă apoi spre Catedrala Metropolis. După slujba religioasă, atunci când clopotele încep să bată, peste întregul oraş se aşterne veselia. Locuitorii aruncă de la balcoane vase de ceramică pline cu apă, iar turiştii şi localnicii adună cioburile de pe străzi, pentru noroc şi protecţie împotriva răului. Slujba de Înviere are loc în Biserica Sf. Spiridon, iar la miezul nopţii oraşul vechi abundă în lumină. Atunci se dă şi startul petrecerii, cu muzică şi multă voie bună, în stilul tipic grecesc.

Sărbătoarea Pascală impresionează nu doar în Thassos sau Corfu , ci şi în întreaga Grecie. Slujbele oficializate de preoţi, mireasma bucatelor tradiţionale şi nebunia petrecerilor tipic greceşti sunt doar câteva dintre lucrurile care te fac să alegi Grecia. Noi ţi-am prezentat cele mai smart oferte lansate pe piaţă de Europa Travel. Răsfoieşte-le şi vezi care te ademeneşte.

- Paşte în Thassos la 99 euro/persoană , 4 zile la hotel Maria, transport cu autocarul si masă tradiţională de Paşte. Plecare în 18 aprilie 2014

- Paşte în Corfu la 275 euro/persoana , 8 zile în Memento Kassiopi Resort 4*, transport cu avionul, plecare din 15 aprilie 2014.

Gina Rotaru

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”