Domeniul securității cibernetice se confruntă cu un deficit de talente în SUA (experți)

Domeniul securității cibernetice se confruntă cu un deficit de talente în SUA (experți)

Industria securității cibernetice s-a dezvoltat vertiginos în ultimii ani, însă cea mai mare provocare pentru acest domeniu rămâne recrutarea noilor talente, în condițiile unui deficit tot mai mare de specialiști, scrie agenția UPI.

Este aproape imposibil să angajezi oameni cu experiență în acest domeniu, consideră Alex Stamos, expert în securitate cibernetică în cadrul companiei Yahoo. Potrivit acestuia, în Statele Unite nu sunt decât patru sau cinci mii de astfel de specialiști.

Problema deficitului de personal se agravează pe măsură ce crește numărul atacurilor cibernetice. Un studiu recent realizat de Institutul Ponemon și finanțat de IBM a arătat că aproape jumătate din americanii adulți — 110 milioane — au fost victime ale hackerilor în 2014.

Biroul pentru Statistica Pieței Muncii din SUA a estimat că, în perioada 2012-2022, cererea de specialiști în securitate cibernetică va crește cu 37%, iar în următorii șapte ani vor fi disponibile peste 100.000 de locuri de muncă în acest domeniu. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria