Ducesa de Cambridge primeşte de la spitalul londonez unde va naşte o reducere de fidelitate de 10%

Ducesa de Cambridge primeşte de la spitalul londonez unde va naşte o reducere de fidelitate de 10%

Ducesa de Cambridge va beneficia de o reducere de fidelitate de 10% din partea medicilor de la spitalul St. Mary din Londra, întrucât a ales să nască al doilea copil al său în acest stabiliment, acelaşi în care l-a născut şi pe prinţul George, în anul 2013.

Ducesa de Cambridge primeşte de la spitalul londonez unde va naşte o reducere de fidelitate de 10% (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Al doilea bebeluş al cuplului princiar alcătuit din ducele şi ducesa de Cambridge se va naşte săptămâna viitoare, în maternitatea care funcţionează în aripa Lindo a acestui spital londonez, informează dailymail.co.uk .

De această dată, ducesa de Cambridge şi prinţul William vor beneficia de o reducere de fidelitate în valoare de 10% pentru serviciile medicale furnizate de această maternitate.

Cu toate acestea, tarifele au crescut faţă de precedenta internare a ducesei, care l-a născut pe prinţul George pe 22 iulie 2013.

Un apartament cu două camere în acea maternitate de lux costă 6.570 de lire sterline pe noapte, pentru o naştere naturală - 5.913 lire sterline prin aplicarea reducerii de 10% -, la care se adaugă taxa de consultaţie, estimată la circa 6.000 de lire sterline.

Astfel, costul serviciilor medicale pentru o naştere naturală, care exclude apariţia unor complicaţii, va fi de aproximativ 12.000 de lire sterline. Această sumă ar putea creşte dacă medicii vor fi nevoiţi să folosească forcepsuri şi alte echipamente medicale.

În 2013, ducesa de Cambridge a petrecut o singură noapte în spital. De această dată, dacă va dori să petreacă încă o noapte, ea va trebui să plătească o taxă suplimentară de 2.300 de lire sterline.

Potrivit tabloidului britanic, bebeluşul regal ar trebui să se nască pe 25 aprilie, însă data nu poate fi considerată o certitudine în sine, întrucât puţini bebeluşi se nasc exact la termen.

Ducesa însăşi a dezvăluit că bebeluşul se va naşte "între mijlocul şi sfârşitul lunii aprilie", iar acest lucru înseamnă că fiul sau fiica ei ar putea să vină pe lume între data la care străbunica sa, regina Elizabeth a II-a, va împlini vârsta de 89 de ani - pe 21 aprilie - şi data la care părinţii săi vor sărbători împlinirea a patru ani de la nunta lor - pe 29 aprilie.

O altă dată importantă din intervalul menţionat este 23 aprilie, când britanicii sărbătoresc St. George's Day, sfântul George, ocrotitor al Angliei.

În aşteptarea naşterii bebeluşului regal, administratorii spitalului St. Mary au impus o serie de restricţii în parcarea stabilimentului, anunţate prin afişe pe care putea fi citit mesajul "eveniment special".

Afişele şi dispozitivele de securitate vor rămâne amplasate până pe 30 aprilie.

În colaborare cu poliţia londoneză, administratorii spitalului au amenajat şi câteva bariere şi zone de protecţie cu acces interzis, pentru a-i împiedica pe jurnalişti să campeze în faţa clădirii, aşa cum s-a întâmplat în 2013.

Prinţul George a fost al treilea moştenitor regal britanic care s-a născut într-un spital. Primul a fost tatăl său, prinţul William, care s-a născut tot în maternitatea Lindo, pe 21 iunie 1982 (urmat după un an de fratele său mai mic, prinţul Harry).

Înainte de prinţul William, ceilalţi bebeluşi regali, inclusiv prinţul Charles, erau născuţi în reşedinţele familiei regale britanice, inclusiv la palatul Buckingham.

Aripa Lindo a spitalului St. Mary a trecut printr-o renovare extensivă în 2012 şi asigură în prezent servicii la cele mai înalte standarde medicale. Toate rezervele şi apartamentele sunt echipate cu televiziune prin satelit, radio wi-fi, seifuri şi frigidere. Viitoarele mame au la dispoziţie un telefon pe noptierele de lângă pat, acces la internet şi posibilitatea de a primi ziare şi reviste în fiecare zi.

Maternitatea dispune şi de propriul serviciu de catering şi de bucătărie, separat de cel al spitalului, care poate să pregătească meniuri la cerere, inclusiv dietetice.

Spitalul londonez oferă şi o listă de vinuri, dacă pacientele şi oaspeţii lor vor să ciocnească o cupă de şampanie pentru a sărbători venirea pe lume a bebeluşilor, dar şi scaune complet rabatabile pentru partenerii de viaţă ai viitoarelor mămici, obosiţi din cauza aşteptării îndelungate.

În această perioadă, casele de pariuri au modificat cotele pentru prenumele pe care îl va primi al doilea bebeluş regal. Astfel, şansele ca ducele şi ducesa de Cambridge să decidă ca al doilea bebeluş al lor să se numească Alice au scăzut dramatic la casele de pariuri din Marea Britanie în ultima săptămână.

Prenumele Alice este preferatul britanicilor la casele de pariuri şi are o cotă de 3/1. Pe locurile următoare sunt Elizabeth (5/1), Charlotte (6/1), Alexandra (8/1), James (8/1), Victoria (10/1), Arthur (10/1), Diana (12/1), Henry (16/1) şi Catherine (16/1).

Sursa: mediafax.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Descoperire care dă de gândit în Brazilia...

2 O profesoară de Română care susține că „Luceafărul“ lui Eminescu este roman, greu de demis

3 VIDEO De azi se va circula pe 12 km noi din A0, permițând șoferilor o legătură pe autostradă în partea de sud a Capitalei între DN6, DN5 și DN4

4 „Dacă rămâneam cu el era vai de vieţişoara mea. Era un diavol frumos” / I-a fost amantă lui Florin Piersic timp de 9 ani

5 A început „detonarea” lui Piedone? A apărut o „personajă” nouă în peisaj...