Elizabeth a II-a a împlinit 88 de ani. Aniversarea reginei, marcată printr-un portret oficial realizat de David Bailey - FOTO

Un nou portret oficial al reginei Elizabeth a II-a a Marii Britanii, realizat de fotograful britanic David Bailey, a fost dezvăluit luni, pentru a marca cea de-a 88-a aniversare a acesteia.

Elizabeth a II-a (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Fotografia alb-negru, care o prezintă pe regină zâmbind, a fost realizată în luna martie, informează bbc.co.uk. Regina poartă o pereche de cercei cu perle şi o rochie creată de Angela Kelly, care a fost asistentul personal şi principalul stilist al acesteia începând din anul 2002.

Renumitul fotograf David Bailey a realizat portrete ale unor celebrităţi precum Mick Jagger, dar şi ale criminalilor Ronnie şi Reggie Kray.

Regina Elizabeth a II-a s-a născut pe 21 aprilie 1926, însă aniversarea sa oficială este marcată întotdeauna în data de 14 iunie.

Fotografia, care a fost realizată la palatul Buckingham din Londra, a fost comandată pentru campania guvernamentală "Great", care are ca scop promovarea comerţului, turismului, investiţiilor şi educaţiei în Marea Britanie.

De-a lungul carierei sale, Bailey - care a fost numit Cavaler al Ordinului Imperiului Britanic în 2001 - a realizat, printre altele, portrete ale membrilor formaţiei The Beatles, prinţesei Diana şi modelelor Naomi Campbell şi Kate Moss.

Fotograful, care a crescut în partea de est a Londrei, a lucrat pentru publicaţia Vogue în anii 1960 şi a fotografiat, de asemenea, actori precum Jack Nicholson, Sir Michael Caine şi Johnny Depp.

La 76 de ani, acesta a declarat: "Mereu am fost un mare fan al reginei. Are ochii blânzi, cu o licărire neastâmpărată. Mereu mi-au plăcut femeile puternice şi ea este o femeie foarte puternică".

Recent, secretarul britanic pentru cultură Sajid Javid a spus că portretul va ajuta campania ce are ca scop "prezentarea lucrurilor minunate pe care le deţine Anglia". Monarhia britanică este unul dintre cei mai mari promotori ai turismului în această ţară, generând anual 500 de milioane de lire sterline de la turiştii veniţi să viziteze Marea Britanie, potrivit Visit Britain.

Desemnată regină pe 6 februarie 1952, după moartea tatălui ei, regele George al VI-lea, pe când se afla într-o vizită oficială în Kenya, Elizabeth a II-a a fost încoronată pe 2 iunie 1953. În 2012, regina Elizabeth a II-a a împlinit 60 de ani de domnie.

Sursa: mediafax.ro


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Orban chiar este un om modest. Două momente

2 Document / Trebuie să fii idiot să crezi așa ceva! Cum ar fi ajuns înregistrarea compromițătoare cu foștii procu…

3 Harta spionilor ruși infiltrați în Europa. Țările în care au activat rețele întregi de agenți ai Moscovei

4 Info / Guvernul va schimba vineri 8 prefecți

5 HOPA! Angajații din spitale care primesc șpaga ar putea rămâne fără contracte de muncă. Ministrul Sănătății an…

recomandări

Te ia DNA: Nicolae Moga

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Aproape aș locui în casa asta în stil gotic