Emma Thompson merge la Polul Nord în cadrul unei campanii ecologiste

Emma Thompson merge la Polul Nord în cadrul unei campanii ecologiste

Actriţa britanică Emma Thompson va călători la Polul Nord în cadrul unei campanii ecologiste, care doreşte să evidenţieze problemele de mediu ce afectează regiunea arctică, informează contactmusic.com.

Emma Thompson merge la Polul Nord în cadrul unei campanii ecologiste (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Vedeta britanică sprijină o campanie iniţiată de organizaţia ecologistă Greenpeace, care doreşte să protejeze regiunea arctică, prin scoaterea în afara legii a exploatărilor de petrol şi a pescuitului industrial. Emma
Thompson va participa în acest scop la o expediţie la Polul Nord, pe care o va efectua în compania fiicei sale adolescente Gaia şi a actriţei canadiene Michelle Thrush.

Actriţa britanică şi ceilalţi participanţi la expediţie au pornit în această aventură pe 4 august, după ce au efectuat un stagiu de pregătire la Londra.

Emma Thompson a lansat cu această ocazie şi o petiţie online în sprijinul campaniei pe care o promovează, iar iniţiativa ei este sprijinită de numeroşi prieteni celebri ai vedetei britanice, precum actorul american Tom Hanks, alături de care a jucat recent în filmul "Saving Mr. Banks".

Emma Thompson, în vârstă de 55 de ani, a obţinut premiul Oscar pentru cea mai bună actriţă în 1993, pentru rolul din "Întoarcere la Howard's End", şi Oscarul pentru cel mai bun scenariu, pentru adaptarea cinematografică a romanului "Raţiune şi simţire" de Jane Austen.

Emma Thompson este printre puţinii actori de la Hollywood care au fost nominalizaţi la Oscar pentru un rol principal şi un rol secundar, în acelaşi an - 1994 -, pentru două producţii diferite. În cazul Emmei Thompson este vorba despre rolul principal din "Rămăşiţele zilei" şi rolul secundar din "În numele tatălui".

Actriţa britanică a fost recompensată şi cu o stea pe Walk of Fame din Hollywood, în august 2010.

Sursa: mediafax.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Fugarul Rizea, dezvăluiri murdare despre Ponta și Hrebenciuc

2 Așa o fi?

3 Dovada că unii dintre procurorii români sunt niște dobitoci / Cazul italianului „înșelat” de o gorjeancă

4 Expo-nuri în Poliția Română?

5 „Derapajul” lui Năsui nu mai pare întâmplător / ​Lobby puternic împotriva Legii 5G / Companiile chineze, în frunte…