Episcopul greco-catolic de Cluj-Gherla a spălat simbolic picioarele a 12 seminarişti, în Joia Mare - FOTO

Episcopul greco-catolic de Cluj-Gherla a spălat simbolic picioarele a 12 seminarişti, în Joia Mare - FOTO

Episcolul Eparhiei greco-catolice de Cluj-Gherla, PS Florentin Crihălmeanu, a spălat, joi, în mod simbolic, picioarele a 12 tineri seminarişti, în cadrul unei slujbe oficiate la Catedrala "Schimbarea la Faţă" din Cluj-Napoca.

Episcopul greco-catolic de Cluj-Gherla a spălat simbolic picioarele a 12 seminarişti, în Joia Mare (Imagine: Dan Tautan/Mediafax Foto)

La slujba religioasă au asistat zeci de credincioşi, iar la finalul liturghiei PS Florentin Crihălmeanu a îngenunchiat în faţa a 12 tineri seminarişti, cărora le-a spălat şi sărutat în mod simbolic piciarele, repetând, astfel, gestul lui Iisus Hristos, care a spălat în Joia Mare picioarele celor 12 apostoli.

"Momentul spălării picioarelor pe care am încercat şi noi în mod simbolic să îl rememorăm este un îndemn la slujire, un îndemn la a trăi ca adevăraţi creştini, după modelul lui Iisus Hristos. Exemplul slujirii este exemplul care ne invită să nu ne lăsăm purtaţi de curentul lumii, care este mai mult spre dominare, spre asuprire, să nu ne lăsăm tentaţi de puterea banului, care poate cumpăra sau vinde totul, ci să slujim din iubire, gratuit şi caritabil", a declarat PS Florentin Crihălmeanu, la finalul slujbei religioase în care a avut loc şi ceremonia spălării picioarelor.

PS Crihălmeanu a precizat că în fiecare an sunt aleşi 12 bărbaţi tineri, după modelul apostolilor pe care i-a avut Iisus Hristos în timpul vieţii sale pe pământ.

"În acest an i-am ales pe seminarişti, anul trecut am ales preoţii consilieri şi probabil anul viitor ne vom îndrepta spre persoanele consacrate, spre călugări preoţi", a mai spus PS Florentin Crihălmeanu.

Sursa: mediafax.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Dizarmonic. Fals. Crud. Inadaptat / Un psiholog calcă pe cutume și-l „diagnostichează” pe Iohannis

2 VIDEO Așa o fi? / Mafie în toată regula, frați români!

3 Ea e madam Ciolacu. Poate cea mai de succes covrigăreasă din Buzău...

4 Așa o fi?

5 Jocuri de putere între taberele marionetelor din PSD