Ești șofer? Trucuri să reduci consumul de combustibil

Ești șofer? Trucuri să reduci consumul de combustibil

Ești șofer? Trucuri să reduci consumul de combustibil / FOTO: Grup RC

Click.ro îți dă 5 sfaturi practice pentru a face economie la combustibil.

1. Nu merge cu viteză prea mare - dacă vrei să consumi puţin, e bine să păstrezi o viteză decentă pe drumurile publice; de reţinut că, nu doar în teorie, dacă depăşeşti 100 km/h cu 10 km/h, consumul maşinii va creşte cu 10%.

2. Adoptă un stil cuminte - în general, cei cu un stil mai agresiv de conducere, care frânează brusc şi accelerează puternic, vor consuma mult mai mult, deoarece motorul are nevoie de mai mult combustibil.

3. Verifică-ţi periodic presiunea din pneuri - e bine să nu ai pneurile dezumflate, deoarece rezistenţele la înaintare sunt mai mari, deci maşina va consuma mai mult, mai ales la vitezele de croazieră de pe autostradă.

4. Respectă intervalul de revizii - cu cât maşina ta funcţionează mai bine şi are toate sistemele şi componentele în ordine, cu atât sunt şanse ca motorul să funcţioneze optim, deci să consume în limitele normale.

5. Foloseşte pneuri adaptate sezonului - cauciucurile de iarnă folosite vara duc la creşterea consumului, deoarece acest tip de pneuri are o aderenţă foarte mare pe asfaltul uscat, deci rezistenţele la rulare sunt mai mari; iarna, cauciucurile de vară sau all-season pierd de cele mai multe ori aderenţa, deci, pe lângă riscurile ţinând de siguranţa mult mai scăzută, motorul se turează degeaba, consumând în plus.

Sursa: realitatea.net


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina