Facebook a lansat o nouă aplicaţie pentru telefoanele cu sistem de operare Android. Ce probleme crează "Hello"

Facebook a lansat o nouă aplicaţie pentru telefoanele cu sistem de operare Android. Ce probleme crează "Hello"

Reţeaua de socializare Facebook a lansat miercuri o nouă aplicaţie, numită "Hello", pentru telefoanele mobile cu sistem de operare Android, care funcţionează asemănător serviciului "Caller ID" (Identificare apelant, n.r.) furnizat de operatorii de telefonie mobilă şi fixă, furnizând utilizatorilor informaţii despre persoana care apelează, chiar dacă aceştia nu au numărul apelantului în telefon,

Facebook a lansat o nouă aplicaţie pentru telefoanele cu sistem de operare Android. Ce probleme crează "Hello"

"Hello" permite utilizatorilor să vadă doar informaţiile despre apelanţi pe care le pot găsi deja pe Facebook. Aplicaţia a fost creată de aceeaşi echipă care a dezvoltat aplicaţia Messenger a reţelei de socializare online, informează independent.co.uk .

La câteva ore după lansare, jurnalistul Damon Beres de la Huffington Post a scris despre o posibilă problemă serioasă pusă de aplicaţia "Hello": poate afişa informaţii despre persoane decedate.

"Când mi-am instalat aplicaţia «Hello» pe telefon, am verificat registrul de apeluri şi am fost surprins să văd că îmi afişa chipul şi numele (Oliver) fratelui mai mic al prietenului meu, deşi a murit în urmă cu doi ani", a scris Damon Beres.

Un purtător de cuvânt al Facebook a declarat pentru jurnalistul Huffington Post că problema a apărut din cauza modului în care sunt înregistrate numerele de telefon pe Facebook. Fratele lui Oliver avea numărul publicat pe contul acestuia, acesta fiind motivul pentru care aplicaţia "Hello" a afişat datele persoanei decedate. Familia nu poate schimba acest lucru deoarece nu mai are acces la contul de facebook al lui Oliver.

Facebook a anunţat că "Hello" este în faza de testare, astfel că unele probleme vor fi rezolvate pe parcurs.

Trebuie precizat că "Hello" va sincroniza numărul de telefon setat ca principal (care are eticheta "primary" în Facebook), asociat unui cont, iar acest lucru nu înseamnă întotdeauna că este numrpul de telefon afişat la datele de contact de pe profilul unei persoane.

Sursa: mediafax.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

3 VIDEO Aproape interesant...

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Pescobar a angajat-o pe noua Larisa