Facebook, acuzat că i-a şters contul unei femei pentru că se numeşte Isis

Facebook, acuzat că i-a şters contul unei femei pentru că se numeşte Isis

O femeie din San Francisco, pe nume Isis, susţine că a fost victimă colaterală a implicării Facebook în lupta împotriva terorismului. Aceasta s-a plâns că i-a fost blocat contul personal din cauza numelui pe care l-a primit la naştere.

Facebook i-a şters contul unei femei pentru că se numeşte Isis

Isis Anchalee, un inginer din San Francisco, a publicat pe Twitter un mesaj în care susţine că i-a fost închis contul de Facebook din cauza numelui său, care este acelaşi cu abrevierea folosită pentru reţeaua teroristă Statul Islamic.

 

Tot pe contul său de Twitter femeia povesteşte că a fost nevoie să trimită de trei ori copii ale paşaportului său, în care se arată că Isis este numele primit la naştere, pentru a reuşi să îşi deblocheze contul.

 

Un cercetatător din cadrul Facebook, Omid Farivar, şi-a cerut scuze în numele companiei, la opt ore după ce americanca a raportat problema pe Twitter. “Isis, ne cerem scuze. Nu ştiu cum s-a întâmplat acest lucru. Am raportat mai departe problema ta şi persoanele responsabile lucrează la soluţionarea ei”, i-a scris Farivar femeii.

Anchalee, la fel ca şi alte femei care poartă numele Isis, susţin că în ultima perioadă se confruntă tot mai des cu reacţii ciudate din partea oamenilor care le aud numele. De altfel pe internet circulă o petiţie a persoanelor numite Isis care cer autorităţilor să nu le mai spună teroriştilor Statului Islamic: ISIS. Semnatarele petiţiei cer ca teroriştii să fie numiţi în continuare Desh, un termen folosit în repetate rânduri de lideri politici precum Francois Hollande.

Prescurtarea ISIS vine de la ”Islamic State in Iraq and Syria” (Statul Islamic din Irak şi Siria), în timp ce Desh semnifică acelaşi lucru dar în limba arabă.

 

 

 

Sursa: mediafax.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Dobitocul ăsta prezintă știri la Antena 3! / Citiți și voi ce personaje adăpostește cloaca lui Voiculescu!

2 Așa o fi?

3 Alcov bucureștean cu o bombă sexuală / Un milionar căsătorit a combinat-o pe fiica partenerului de afaceri

4 Cuplu de sătmăreni ucis cu brutalitate. Suspectul a violat soţia şi apoi i-a omorât pe cei doi soţi

5 Așa o fi?