Facebook dă bani pentru un Internet mai sigur. Doi cercetători germani, recompensaţi pentru descoperirea lor

Facebook dă bani pentru un Internet mai sigur. Doi cercetători germani, recompensaţi pentru descoperirea lor

Astfel, Johannes Dahse şi Thorsten Holz, de la Universitatea Bochum, din Germania, au primit premiul Internet Defense Prize, de la Facebook, după ce au scris o lucrare care detaliază cum pot fi descoperite vulnerabilităţile din online.

”Ne-am decis să ne concentrăm pe crearea de oportunităţi şi de stimulente pentru cercetători, ca să îi ajutăm să facă muncă care chiar protejează oamenii. Răspunsul nostru este Internet Defense Prize, un premiu care recunoaşte calitatea cercetărilor care îmbină un prototip funcţional cu o contribuţie semnificativă la securitatea Internetului”, a declarat John Flynn, manager de securitate în cadrul Facebook.

Flynn a fost unul dintre membrii comisiei de jurizare, iar premiul a fost anunţat în cadrul USENIX Security Symposium, care s-a desfăşurat în California.

”USENIX este încântată să colaboreze cu Facebook la acest premiu semnificativ, care demonstrează importanţa securizării Internetului, prin identificarea vulnerabilităţilor critice şi prevenirea exploatării lor”, a declarat şi directorul executiv al asociaţiei USENIX, Casey Henderson.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria