Familia Sechelariu renunţă la operaţiunile în televiziune şi radio, dar păstrează ziarul Deşteptarea

Familia Sechelariu renunţă la operaţiunile în televiziune şi radio, dar păstrează ziarul Deşteptarea

Familia Sechelariu a decis să renunţe la operaţiunile sale în audiovizual, respectiv la televiziunea TV Bacău şi la postul Radio Alfa, şi să menţină doar activităţile din presa scrisă, domeniu în care deţine cotidianul Deşteptarea.

Dumitru Sechelariu (Imagine: Sebastian sascau/Mediafax Foto)

Anunţul a fost făcut de Narcisa Fecioru, managerul societăţii Deşteptarea SA, în şedinţa de marţi a Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA).

Potrivit CNA, acţionarii societăţii Deşteptarea SA sunt: Laudieta Sechelariu - acţionar principal (63,72%), Doru Sirius Sechelariu (9,07%), Dora Cristiana Sechelariu (9,07%), Mara Sechelariu (9,07%) şi Ema Felicia Sechelariu (9,07%).

Deşteptarea SA deţine două licenţe audiovizuale, una de televiziune (TV Bacău) şi una de radio (Radio Alfa din Bacău).

Licenţa postului de radio generalist Radio Alfa a fost cedată, în şedinţa CNA de marţi, societăţii Radio Maria SRL. În aceeaşi şedinţă, CNA a aprobat, cu unanimitate de voturi, transformarea Radio Alfa într-un post de radio tematic religios, cu denumirea Radio Maria. Totodată, această licenţă va fi integrată în reţeaua Radio Maria.

"Hotărârea (cedării licenţei Radio Alfa, n.r.) este luată datorită faptului că nu mai putem să continuăm activitatea în audiovizual. De asemenea, comunitatea catolică este destul de mare în zonă (zona Moldovei, n.r.) şi am discutat cu (reprezentanţii, n.r.) Radio Maria să le cedăm această licenţă, cu acordul dumneavoastră", a spus Narcisa Fecioru, în faţa membrilor CNA.

De asemenea, Narcisa Fecioru a declarat marţi, pentru MEDIAFAX, că societatea Deşteptarea SA a decis să renunţe şi la licenţa audiovizuală a televiziunii TV Bacău şi a depus o notificare în acest sens la CNA. Ea a mai spus că TV Bacău a avut o întrerupere de emisie de 90 de zile, aprobată de CNA, şi care a expirat pe 27 august. Potrivit acesteia, TV Bacău nu îşi va mai putea relua emisia. TV Bacău a avut sediul într-o clădire care a fost vândută şi activitatea televiziunii nu mai poate fi relocată în alt sediu, a explicat Narcisa Fecioru.

În urma renunţării la televiziunea TV Bacău şi la Radio Alfa, trustul de presă Deşteptarea va rămâne doar cu ziarul Deşteptarea.

Trustul de presă Deşteptarea din Bacău a fost înfiinţat de fostul primar al Bacăului Dumitru Sechelariu, care a decedat pe 16 februarie 2013. Grupul de presă a fost condus de soţia sa, Laudieta, care a fost, după decesul acestuia, şi acţionarul majoritar al operaţiunilor audiovizuale ale acestui trust media.

Sursa: mediafax.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Beatrice Mahler, primul medic care recunoaște oficial adevărul: Sunt 20.000 de cazuri pe zi, de 4 ori ma…

2 VIDEO Scursura TV / Dana Budeanu mai avea puțin și-l masturba live pe Ciutacu, de „indignare”

3 VIDEO Cum începi tu, Orbane, să-ți arăți adevăratul caracter de șobolan... / Paula Herlo de la ProTV l-a dat în …

4 Târfe și cocaină în Justiție? Există o listă cu procurori care se droghează?

5 Corectă întrebare pune Liviu Avram după scandalul regizat de directorul PSD de la Foișor