FENOMEN CIUDAT: Un drum din California, devastat de cratere. Specialiştii nu au o explicaţie - FOTO, VIDEO

FENOMEN CIUDAT: Un drum din California, devastat de cratere. Specialiştii nu au o explicaţie - FOTO, VIDEO

Un drum principal din California a devenit impracticabil din cauza unor cratere care au apărut în decurs de doar câteva ore, fără nicio cauză naturală, relatează Daily Mail în pagina electronică.

Un drum din California, devastat de craterele din pământ. Specialiştii nu au nicio explicaţie - FOTO, VIDEO (Imagine: Ted Soqui)

Vasquez Canyon Road, din Santa Clarita Valley din Los Angeles, a fost închis pe termen nelimitat dupa ce a cedat în mod misterios la sfârşitul săptămânii trecute şi a devenit o bandă ondulată de pavaj plin de cratere, scrie Daily Mail.

Imaginile de la faţa locului arată că drumul a început să se strice rapid începând cu joia trecută, iar solul a început să se surpe şi să înghită porţiuni din şosea. 

Pavel Funk, cercetător din cadrul institutului Los Angeles Country Public Works a declarat: "Nu este doar drumul afectat, este vorba de muntele în sine, care se mişcă şi astfel împinge drumul în sus ".

Liniile electrice au fost deviate din apropierea drumului care în prezent este într-o continuă schimbare. Oficialităţile din California au anunţat că au întrerupt transmisia de curent electric de la acea linie, iar clienţii vor primi energie electrică din alte canale.

Specialiştii au declarat că nu a existat niciun motiv evident pentru ca un astfel de eveniment să aibă loc. Mai mult, oficialităţile au anunţat că nicio activitate seismică nu a avut loc, joi, care să provoce alunecări de teren în zonă. 

Unul dintre profesorii de geologie din cadrul Universităţii California din Los Angeles şi-a dus elevii să vadă chiar la faţa locului ciudatul fenomen. "Nu au fost nici furtuni care să declanşeze astfel de dezastre, niciun cutremur mare care să fie capabil să afecteze zona atât de rău ", a declarat profesorul Jeremy Boyce.

Cu toate acestea, unii experţi au vehiculat ideea că apa de sub pământ a cauzat mişcările bruşte ale solului.

Sursa: mediafax.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Asta este consiliera șefului AEP! Mitulețu-Buică tocmai i-a acordat o insignă și o diplomă de excelență!

2 VIDEO Fugarul Rizea, noi dezvăluiri șocante despre jefuitorii României! Asta este adevărata molimă, nu coronav…

3 Doar o femeie putea să scrie acest articol despre Firea!

4 Document / Șeful PSD are dosar penal la DNA privind modul în care a obținut titlul de „Luptător cu rol determina…

5 Sondaj IMAS / Creștere semnificativă pentru USR Plus, scădere pentru PNL. PSD, în urcare cu două procente