FOTO Cele mai populare telefoane din lume: iPhone domină, dar tigrul chinezesc vine puternic din urmă

FOTO Cele mai populare telefoane din lume: iPhone domină, dar tigrul chinezesc vine puternic din urmă

Potrivit Counterpoint, cel mai bine vândut telefon al lunii februarie în întreaga lume (vânzări pure, nu livrări) este iPhone 5s, cel mai bun telefon lansat de Apple vreodată. E pe această poziţie de şase luni încoace.

Despre iPhone 5c s-a spus că este o dezamăgire, că este un telefon foarte bun, dar care a tras Apple în spate şi producţia a trebuit să fie redusă. Şi aşa este. Apple a vrut să vândă mult mai multe astfel de telefoane, poate chiar mai multe decât 5s, datorită preţului său mai accesibil. În clasamentul pe luna februarie, iPhone 5c bate orice alt telefon al concurenţei şi se plasează pe locul doi.

Următoarele două poziţii în clasament sunt ocupate de vârfurile de gamă lansate anul trecut de Samsung. Clasamentul urmează a fi modificat din aprilie, probabil, odată cu lansarea Samsung Galaxy S5 şi HTC One. Pe locul al treilea este Samsung Galaxy S4 , iar după el vine Samsung Galaxy Note 3, un hit pe pieţe din Asia.

Compania sud-coreeană, cunoscută pentru faptul că are o gamă foarte extinsă de telefoane, se bazează în top 10 pe alte modele, dar care nu sunt noi, ci aparţin generaţiei anterioare. Pe 6 stă Samsung Galaxy S4 Mini, pe 8 este Samsung Galaxy S3, iar pe 9 Samsung Galaxy S3 Mini. Mai sunt trei poziţii în top, iar pe locul 5 e iPhone 4S.

Cine mai ocupă două locuri în top 10?

Ei bine, şi noi am fost surprinşi (dar nu foarte mult) să vedem că pe 7 şi pe 10 nu sunt telefoane de la LG, HTC, Motorola, Lenovo, Nokia sau alţii. Ci de la Xiaomi. Xiaomi este un producător din China care a lovit piaţa cu device-uri ieftine, dar extrem de performante, create după filosofia Apple, îmbrăţişată de către patronul companiei.

Pe locul 7 este modelul mai ieftin al chinezilor, Xiaomi Hongmi Rice, iar pe 10 este Xiaomi Mi 3, vârful de gamă, un telefon de 5 inci cu ecran Full HD şi densitate a pixelilor de 441 de pixeli pe inci. Camera foto are 13 megapixeli, iar procesorul este un Snapdragon 800.

Clasamentul complet

Xiaomi nu este doar orice altă firmă din China. Este locul unde s-a dus Hugo Barra, fost director de produs la Google. Primul smartphone al companiei a fost Mi-1, lansat în august 2011. Mi-2 a fost lansat în august 2012, iar unii analişti s-au îndoit de corectitudinea Xiaomi, deoarece telefonul s-a epuizat prea rapid. Xiaomi a susţinut că a vândut 50.000 de telefoane în cinci secunde, cu 1,3 milioane de precomenzi. Acest lucru s-a întâmplat şi printr-o alianţă făcută cu reţeaua socială Sina Weibo.Practic, Xiaomi foloseşte reţelele sociale pentru promovare, dar şi o tactică interesantă de a face disponibile telefoanele pe site: 200.000 - 300.000 sunt puse la precomandă, iar într-o oră sunt şi cumpărate. Firma nu are magazine fizice.

Topul de dincolo de primele 10

Potrivit Counterpointresearch, LG şi Sony au avut două telefoane puţin dincolo de primele 10 de pe piaţă. Nokia 105, 108 şi 208 sunt cele mai vândute telefoane simple, dar niciun smartphone finlandez nu ocupă top 20.

“Aşteptăm schimbări în martie şi aprilie, odată cu venirea lui Galaxy S5 şi cu reducerea discounturilor la iPhone 5c. Vedem performanţe foarte bune pentru Motorola Moto G şi modele 4G de la Huawei, deci ar putea fi o anumită volatilitate în această listă”, a declarat Tom Kang, directorul companiei de analiză.

El a fost completat de directorul pe cercetare din India, Neil Shah, care se aşteaptă ca în următoarele luni unul dintre telefoanele din gama Nokia X să intre în top 10, pentru că sunt device-uri ieftine cu Android, care vor fi împinse agresiv pe pieţele emergente.

iPhone 5s

Imagini din aceeasi galerie

Distribuie imaginea

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”