FOTO Cursă contracronometru: fetiţa care speră să i se îndeplinească cele mai mari dorinţe până nu va fi prea târziu

Molly a fost diagnosticată anul trecut cu retinită  pigmentară, o boala degenerativă ereditară a celulelor vizuale receptoare ale luminii (conuri şi baştonaşe), care afectează copiii şi tinerii. 

Retinopatia pigmentară se manifestă printr-un defect de adaptare la întuneric şi prin îngustarea câmpului vizual, care se accentuează cu trecerea timpului. Molly, care locuieşte în Manchester, Marea Britanie, se pare că a moştenit boala de la fratele mamei sale, care suferă de aceeaşi afecţiune.

Părinţii micuţei, Chris şi Eve, au decis să-şi ajute copilul să facă o listă a dorinţelor pe care le-ar vrea împlinite până la momentul când vederea nu o va mai ajuta, în loc să-şi plângă de milă în anii pe care fiica lor îi are la dispoziţie ca să privească şi să se minuneze în faţa cât mai multor lucruri.

Molly, alături de fraţii ei mai mici, Charlotte şi Samuel. FOTO Daily Mail  

Numai că după ce au început să scrie lista, părinţii au realizat că împlinirea unora dintre obiective nu este posibilă din cauza lipsei banilor. Nu s-au dat însă bătuţi, iar acum încearcă să strângă bani, inclusiv din donaţii, pentru a-şi ţine promisiunea faţă de Molly.

Părinţii lui Molly nu se dau bătuţi. Speră să-i ofere copilului lor suficiente amintiri pentru anii pe care îi va petrece în întuneric FOTO Daily Mail 

Până la acest moment, fetiţa a fost la grădina zoologică, a vizitat o fermă de fluturi şi mai multe muzee, alături de părinţi şi de ceilalţi doi fraţi mai mici, Charlotte şi Samuel. 

În timp ce încearcă să bifeze cât mai multe lucruri de pe lista cu dorinţe, listă pe care adaugă mereu alte provocări, Molly învaţă alfabetul Braille, în aşa fel încât să fie pe cât se poate pregătită pentru momentul în care va orbi.

Dar până atunci părinţii speră din tot sufletul ca fiica lor să strângă amintiri pentru tot restul vieţii. Nu se ştie cu exactitate când îşi va pierde Molly vederea, însă medicii sunt de părere că boala progresează destul de repede.


Lista lui Molly:

Vizită la Disney
Vizită la Londra 
Să văd Palatul Reginei
Muzeul de Istorie Naturală
Să vizitez oraşul Blackpool
Să văd Scoţia 
Să vizitez un acvariu
Să merg într-un safari park
Să merg la Legoland
Să văd plaja
Să văd muzee
Să merg la teatru
Să merg la concerte
Să vizitez Australia
Să văd un meci de fotbal
 

Sursa: adevarul.ro


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Orban chiar este un om modest. Două momente

2 Document / Trebuie să fii idiot să crezi așa ceva! Cum ar fi ajuns înregistrarea compromițătoare cu foștii procu…

3 Harta spionilor ruși infiltrați în Europa. Țările în care au activat rețele întregi de agenți ai Moscovei

4 Info / Guvernul va schimba vineri 8 prefecți

5 HOPA! Angajații din spitale care primesc șpaga ar putea rămâne fără contracte de muncă. Ministrul Sănătății an…

recomandări

Te ia DNA: Ioan Chelaru

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Cascadorii halucinante pe skiuri