Frăția din Universitatea Virginia va acționa legal împotriva revistei care a defăimat-o fără acoperire în realitate

Frăția din Universitatea Virginia va acționa legal împotriva revistei care a defăimat-o fără acoperire în realitate

Frăția din cadrul Universității din Virginia a anunțat că va continua toate acțiunile legale împotriva revistei 'Rolling Stone' pentru publicarea unui articol defăimător despre un pretins viol în grup care ar fi fost comis de membri ai frăției în campusul universitar în anul 2012, informează huffingtonpost.com. Decizia vine la o zi după ce Columbia University's Graduate School of Journalism a emis un raport devastator subliniind "eșecul jurnalistic" al 'Rolling Stone' în publicarea în luna noiembrie a știrii bombă despre un presupus viol în campusul universitar, scrie huffingtonpost.com. Frăția a fost suspendată temporar în urma acuzațiilor privind implicarea unor membri ai săi în presupusul viol în grup, dar a fost reinstituită anul acesta având în vedere că nu a apărut nici o dovadă că o astfel de infracțiune ar fi avut loc.

Stephen Scipione, președinte al filialei 'Virginia Alpha' al 'Phi Kappa Psi' (frăție fondată la Jefferson College din Canonsburg, Pennsylvania, în anul 1852, care are numeroase filiale în colegii și universități de pe întreg teritoriul Statelor Unite) a afirmat într-o declarație că raportul școlii de jurnalism de la Universitatea Columbia "demonstrează modul nesăbuit în care 'Rolling Stone' a cercetat și nu a reușit să verifice faptele din articolul în care a acuzat în mod eronat membri 'Phi Kappa Psi' de infracțiuni pe care nu le-au comis".

El a adăugat că "acest tip de relatare servește ca un trist exemplu de declin serios de la standardele jurnalistice."

'Rolling Stone' a retras oficial articolul duminică noapte, însă Jann Wenner, fondator al revistei și editor, a făcut public faptul că nu s-a luat nici o măsură disciplinară împotriva autoarei articolului, Sabrina Rubin Erdely, și a editorilor Will Dana și Sean Woods. Decizia lui Wenner i-a șocat pe mulți membri ai comunității jurnalistice, având în vedere amploarea eșecului editorial, cel mai drastic din istoria de 48 de ani a revistei, scrie huffingtonpost.com.

Raportul universității Columbia a detaliat cum Sabrina Rubin Erdely nu a verificat afirmațiile sursei principale a poveștii, numite "Jackie". De asemenea, editorii Dana și Woods, nu și-au îndeplinit atribuțiile de control al relatării din articol, permițând ca acesta să fie publicat chiar fără a ști dacă pretinsul conducător al atacului asupra victimei, având în articol pseudonimul "Drew", chiar a existat în realitate. Nu exista nici o dovadă că el a existat, scrie huffingtonpost.com.

Poliția din Charlottesville, după intervievarea a 70 de persoane, a concluzionat luna trecută că nu exista nici o dovadă în sprijinul afirmațiilor sursei "Jackie".

Frăția a remarcat, într-un comunicat, că revista 'Rolling Stone' nu i-a pedepsit pe cei implicați în procesul editorial și autoarea articolului, Sabrina Rubin Erdely, nu și-a cerut scuze în mod direct membrilor 'Phi Kappa Psi' în declarația transmisă duminică.

"În mod clar frăția noastră și membri săi au fost defăimați, dar, mai important decât atât, ne temem că tot acest episod ar putea determina unele victime să rămână în umbră de teamă să se confrunte cu atacatorii lor", a spus Scipione. "Dacă 'Rolling Stone' vrea să joace un rol real în abordarea acestei probleme, este timpul sa fim serioși", a adăugat acesta.

Purtătorul de cuvânt al revistei 'Rolling Stone' nu a dat încă nici o replică declarației făcute de frăție, mai scrie huffingtonpost.com. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 De citit...

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”