Gaza: Logodnica lui George Clooney, numită în comisia care anchetează încălcarea drepturilor omului

Gaza: Logodnica lui George Clooney, numită în comisia care anchetează încălcarea drepturilor omului

Amal Alamuddin, o juristă britanico-libaneză, logodnica actorului american George Clooney, a devenit luni unul dintre cei trei membri din comisia de anchetă a Consiliului pentru drepturile omului din cadrul ONU, ce analizează încălcarea legislaţiei umanitare în operaţiunile militare din Gaza.

Gaza: Logodnica lui George Clooney, numită în comisia care anchetează încălcarea drepturilor omului

Într-un comunicat difuzat la Geneva, preşedintele Consiliului pentru drepturile omului, gabonezul Baudelaire Ndong Ella, a anunţat numele celor trei membri din această comisie de anchetă: Amal Alamuddin, Doudou Diène (Senegal), fost raportor special ONU, şi William Schabas (Canada), un profesor universitar care predă dreptul internaţional la Londra, informează AFP.

Amal Alamuddin, în vârstă de 36 de ani, s-a născut în Liban şi s-a mutat în Marea Britanie cu familia sa, la vârsta de trei ani, în perioada războiului civil din ţara ei natală (1975 - 1990).

Revista People a dezvăluit în luna aprilie faptul că Amal Alamuddin s-a logodit cu George Clooney, declanşând o veritabilă efervescenţă mediatică în Liban.

Jurist internaţional format la Oxford, Amal Alamuddin a lucrat la Curtea Internaţională de Justiţie în 2004 şi a fost consilier al procurorului de la Tribunalul special pentru Liban, precizează acelaşi comunicat.

Această comisie de anchetă a fost înfiinţată printr-o rezoluţie a Consiliului de pe 23 iulie pentru a ancheta eventualele violări ale dreptului internaţional umanitar în cadrul operaţiunilor militare care au început pe 13 iunie şi pentru a le identifica pe persoanele vinovate de astfel de fapte, în vederea urmării penale.

Israel a calificat decizia Consiliului o "parodie". "Consiliul ar trebui să lanseze o anchetă despre decizia Hamas de a transforma spitalele în comandamente militare, de a folosi şcolile pe post de depozite de arme şi de a plasa baterii de rachete alături de terenuri de joacă, moschei şi case private", a declarat biroul de presă al premierului israelian Benjamin Netanyahu, într-un comunicat.

Rezoluţia a fost depusă de Palestina şi a fost adoptată cu 29 de voturi pentru, 1 vot împotrivă (Statele Unite) şi 17 abţineri, în cadrul unei sesiuni extraordinare a Consiliului, cerută de ţările arabe şi susţinută de Rusia, în care se cere respectarea dreptului internaţional în teritoriile palestiniene ocupate.

Comisia de anchetă va trebui să îşi publice concluziile într-un raport oficial ce va fi dat publicităţii în martie 2015. Consiliul va aborda, de asemenea, această chestiune, în următoarea lui sesiune, ce va avea loc în septembrie.

Potrivit presei internaţionale, Amal Alamuddin şi George Clooney se vor căsători în luna septembrie în Italia.

George Clooney şi Amal Alamuddin au apărut pentru prima dată împreună în public în octombrie 2013, la Londra, potrivit revistei People.

George Clooney, în vârstă de 53 de ani, a avut numeroase relaţii de-a lungul anilor. Însă el nu a dat niciodată impresia că şi-ar fi dorit să se mai implice într-o relaţie pe termen lung, după divorţul de actriţa Talia Balsam, cu care a fost căsătorit între 1989 şi 1993.

Acesta a mai avut relaţii pasagere cu top-modelul britanic Lisa Snowdon, cu actriţa italiană Elisabetta Canalis şi cu actriţa din serialul "Salvamarii/ Baywatch" Krista Allen.

Amal Alamuddin este o avocată britanică specializată în drept internaţional şi drepturile omului. Ea a fost votată "cea mai sexy avocată din Londra" în 2013. Printre clienţii acesteia s-a numărat şi Julian Assange, fondatorul Wikileaks.

Sursa: mediafax.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”