Germania: Plângere împotriva a trei directori ai Facebook, acuzați că nu au acționat suficient împotriva comentariilor rasiste

Germania: Plângere împotriva a trei directori ai Facebook, acuzați că nu au acționat suficient împotriva comentariilor rasiste

Parchetul din orașul Hamburg examinează o plângere împotriva a trei directori ai rețelei de socializare Facebook, acuzați că nu au acționat suficient împotriva comentariilor rasiste ale internauților în Germania pe fondul crizei migrației, a relatat luni săptămânalul Der Spiegel pe site-ul său, potrivit AFP.

"A fost depusă o plângere pentru incitare la ură. Aceasta este în prezent examinată", a confirmat luni pentru AFP Parchetul din Hamburg, oraș unde se află sediul Facebook din Germania.

"Facebook Germania încurajează difuzarea unor incitări la ură, a unor materiale pasibile de pedeapsă, prin acțiunile sale din Germania", se arată în plângerea depusă de avocatul bavarez Chan-jo Jun împotriva a trei directori ai Facebook Germania, explică Spiegel Online.

Rețeaua de socializare a creat o funcție care le permite utilizatorilor să semnaleze comentariile rasiste, însă acestea nu sunt sistematic șterse, Facebook atrăgându-și critici din partea autorităților germane, în contextul în care sosirea în Germania a sute de mii de solicitanți de azil a determinat înmulțirea comentariilor online care îndeamnă la ură.

Avocatul Chan jo-Jun a semnalat rețelei Facebook peste 60 de comentarii, considerate a fi incitări la ură și la calomnie sau care reprezentau apeluri la violență. Majoritatea nu au fost șterse, cu justificarea că nu încălcau carta rețelei de socializare, potrivit Spiegel Online.

Ministrul german de Justiție, Heiko Maas, a trimis la sfârșitul lunii august o scrisoare rețelei Facebook pentru a cere o mai bună aplicare a cartei sale comunitare, menită a garanta suprimarea mesajelor rasiste.

Facebook Germania a anunțat la mijlocul lunii septembrie noi măsuri pentru combaterea rasismului în rândul utilizatorilor săi, propunând în special un parteneriat cu o organizație care controlează conținutul. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Document / Fugarul Rizea a dezvăluit personajul care l-a „pensionat” pe Crin Antonescu!

2 FOTO Acesta este Hunter Biden... Băiatul are probleme...

3 Marian Godină îi dă replica Patriarhului Daniel: „Să înțeleg că Sf. Dimitrie n-a văzut 30 de ani cum trăiau ro…

4 Cine este senatorul PSD, Ion Ganea, care a dat peste cap planurile lui Marcel Ciolacu de a amâna alegerile: Fo…

5 ULTIMA ORĂ Dispar sistemele IT ale ministerelor și agențiilor guvernamentale, administrația centrală se va mut…