Gheorghe Turda, preluat de ambulanţă după ce i s-a făcut rău în timpul unor repetiţii, la Piteşti. Artistul a suferit un atac cerebral vascular

Gheorghe Turda, preluat de ambulanţă după ce i s-a făcut rău în timpul unor repetiţii, la Piteşti. Artistul a suferit un atac cerebral vascular

Cântăreţul de muzică populară Gheorghe Turda, transportat, miercuri după-amiază, la Spitalul Judeţean din Piteşti după ce i s-a făcut rău în timpul unor repetiţii pentru un festival de muzică populară, va fi adus la Spitalul Clinic de Urgenţă Floreasca.

Gheorghe Turda (Imagine: Emil Badea/Mediafax Foto)

Potrivit coordonatorului SMURD Bucureşti, medicul Bogdan Opriţa, Gheorghe Turda va fi adus cu o ambulanţă la Spitalul Floreasca din Capitală.

De asemenea, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean din Piteşti, Marius Pascu, a declarat corespondentului MEDIAFAX că artistul a părăsit spitalul în jurul orei 18.45, precizând că rezultatul examenului computer tomograf a confirmat diagnosticul de accident ischemic tranzitoriu stabilit iniţial de medicii argeşeni.

Cântăreţul de muzică populară Gheorghe Turda, în vârstă de 66 de ani, a fost preluat de un echipaj medical de terapie intensivă mobilă de la UPU-SMURD Piteşti, miercuri după-amiază, după ce i s-a făcut rău în timpul unor repetiţii, la Piteşti, unde are loc un festival de muzică populară.

Gheorghe Turda a fost stabilizat şi transportat cu ambulanţa la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean din Piteşti.

Marius Pascu, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean din Piteşti, declara că Gheorghe Turda a suferit un atac cerebral vascular, fiind în afara oricărui pericol.

”Este un complex de factori care au dus la acest atac cerebral şi oboseala poate fi unul dintre ei”, spunea reprezentantul spitalului din Piteşti.

Marius Pascu mai declara corespondentului MEDIAFAX că Gheorghe Turda "dă semne evidente de recuperare motorie", întrucât începe să îşi revină din pareza facială şi se estompează deficitul motor instalat pe partea stângă a corpului.

Reprezentantul unităţii sanitare spunea că Gheorghe Turda şi-a exprimat dorinţa de a fi transportat la Spitalul Floreasca din Bucureşti, întrucât acolo profesează medicul său curant, care îi cunoaşte problemele de sănătate.

Conform sursei citate, lui Gheorghe Turda i s-a făcut un examen computer tomograf.

"Înainte de acest CT diagnosticul este de accident ischemic tranzitoriu, ceea ce înseamnă că pacientul se recuperează repede în urma deficitelor neurologice", afirma medicul Marius Pascu.

Sursa: mediafax.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 De citit...

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante