Guvernul chinez încearcă să oprească fenomenul "obscen" în care stripteuzele dansează la înmormântări: Ritualuri lascive care corup atmosfera socială

Guvernul chinez încearcă să oprească fenomenul "obscen" în care stripteuzele dansează la înmormântări: Ritualuri lascive care corup atmosfera socială

Guvernul chinez încearcă să oprească fenomenul "obscen" în care stripteuzele dansează la înmormântări. Ritualuri lascive care corup atmosfera socială. Ministerul Culturii din China spune ca va lucra indeaproape cu politia pentru a elimina obiceiul angajarii prostituatelor la inmormantari, care au ca scop atragerea mai multor bocitori, potrivit unui comunicat emis de institutie, citat de The Wall Street Journal.

Imaginile de la o inmoramantare din orasul Handan din China arata o dansatoare care isi da jos sutienul in timp ce parintii si copiii prezenti priveau "spectacolul". Fotografiile s-au raspandit in mediul online, atragand numeroase critici.

In comunicatul Ministerului se mentioneaza spectacolele "obscene" din provinicia Jiangsu, institutia promitand ca va desfiinta astfel de ritualuri lascive.

In cadrul incidentului din Handan de la inceputul acestui an, sase persoane au oferit celor prezenti la inmormantare un dans erotic. Anchetatorii au stabilit ca spectacolul a incalcat regulamentul de securitate publica, iar persoana responsabila de "echipa de dansatori" a fost retinuta 15 zile si amendata cu 70.000 de yuani (aproximativ 11.300 de dolari).

Guvernul a condamnat astfel de spectacole pentru "coruperea atmosferei sociale".

Guvernul a incercat, timp de mai multi ani, sa lupte cu fenomenul striptease de la inmormantari. In 2006, televiziunea de stat China Central Television a difuzat un reportaj despre practica femeilor sumar imbracate care apar la parastasele din Donghai, estul Chinei.

Prezenta stripteuzelor, uneori cu serpi la gat, in cadrul inmormantarilor avea ca scop atragerea unei multimi mari, care era vazut ca un semn al norocului pentru viata de apoi.

"Este pentru a le oferi o fata. Astfel, nimeni nu ar veni", a precizat un satean.

Filmul cu înmormântarea poate fi vizionat  AICI .

CCTV a facut o investigatie si a descoperit numeroase trupe de spectacole funerare care ofereau astfel de servicii in fiecare sat din judet. In general, o astfel de trupa avea mai mult de 20 de spectacole pe luna si cerea pentru fiecare in parte aproximativ 2000 de yuani (322 de dolari).

"Acest lucru a poluat in mod grav viata culturala locala", spune prezentatorul CCTV, uimit de o femeie care se dezbraca la inmormantare.

"Acestor trupe le pasa doar de bani. Iar la legalitatea sau decenta sau efectul pe care il au asupra obiceiurilor locale, nu se gandesc deloc", arata reportajul.

China nu este singurul loc in care astfel de practici sunt comune. Spectacole similare sunt organizate si in Taiwan.


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 VIDEO Priviți aceste imagini apocaliptice cu pădurea care oferea protecție militarilor ucraineni în fața dronelor rusești...

4 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”

5 Expert despre porcăria comisă de E.ON: Este o înșelătorie, oamenii nu au ce să facă pentru că nu mai există concurență