Hackeri ruși au avut acces la mail-uri ale președintelui SUA (New York Times)

Hackeri ruși au avut acces la mail-uri ale președintelui SUA (New York Times)

Mail-uri adresate președintelui SUA Barack Obama și trimise de acesta au fost citite anul trecut de hackeri ruși care au reușit să intre în sistemul informatic neconfidențial al Casei Albe, potrivit ediției de sâmbătă a cotidianului New York Times, relatează AFP. La începutul lunii aprilie, responsabili americani au admis că s-a produs un 'eveniment' în termeni de securitate, la sfârșitul anului trecut, dar au refuzat să confirme informații potrivit cărora hackeri ruși s-ar afla în spatele acestor atacuri cibernetice.

Potrivit New York Times, care citează responsabili americani informați în legătură cu ancheta în acest caz, atacul a fost 'mult mai intruziv și îngrijorător' decât s-a admis în mod oficial. Potrivit unor responsabili citați de cotidian, se presupune că hackerii în cauză ar avea legături cu puterea rusă.

Pirații, care au reușit să pătrundă în sistemul neconfidențial al Departamentului de Stat american, au avut acces la mail-uri ale unor persoane angajate la Casa Albă și cu care Barack Obama comunica în mod constant, notează New York Times.

În schimb, hackerii nu par să fi intrat în serverele care controlează traficul mesajelor pe aplicația BlackBerry a președintelui Obama și Casa Albă a dat asigurări că nu a fost compromisă securitatea nici unui sistem clasat top secret.

'Dar responsabilii au admis că sistemul neconfidențial conține de obicei multe informații considerate sensibile: calendare, schimburi de e-mailuri cu ambasadori și diplomați (...) și, inevitabil, dezbateri politice ", scrie New York Times, potrivit căreia nu se știe câte mail-uri ale președintelui american au fost citite de hackeri. Contul său de mail nu pare să fi fost piratat, menționează publicația citată.

'Cu toate acestea, faptul că comunicațiile președintelui Obama au fost printre cele care au fost vizate de hackeri — care sunt suspectați că au legături cu puterea politică rusă, chiar ar lucra pentru aceasta — a fost una dintre concluziile anchetei cel mai atent protejate", notează New York Times. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Incident sexual între Gabriel Oprea și Kovesi? / Evenimentul ar fi avut loc în fostul birou al lui Ceaușescu de …

2 Val de vedete internate cu Covid la „Matei Balș”

3 „Mă simt mai bine” / Loredana Groza, postare din ambulanță

4 Citiți și voi ce manevre se fac pentru ca Leo de la Strehaia, fostul iubit al deputatei PSD Laura Vicol, să sc…

5 Citiți și voi ce avere are interlopul care i-a despicat capul cu sabia polițistului de la trupele speciale