Imagini impresionante de arhivă: TRAGEDII surprinse de camerele de filmat - VIDEO

Imagini impresionante de arhivă: TRAGEDII surprinse de camerele de filmat - VIDEO

De la cel mai grav accident din istoria curselor de motociclete la moartea dramatică a pionierului în construcţia de paraşute şi la explozia uriaşului dirijabil nazist Hindenburg, unele dintre cele mai mari tragedii surprinse de camera de filmat sunt cuprinse într-o colecţie a arhivei British Pathe.

Dezastrul din Le Mans, 1955

Cel mai grav accident din istoria curselor cu motociclete, această tragedie din lumea sportuui a cauzat moartea a 83 de persoane, î n timp ce 120 au fost rănite. Automobilul Mercedes al lui Pierre Lavegh s-a lovit şi a explodat la o viteză de 200 de kilometri la oră. Lavegh a murit pe loc.

Un pilot se îneacă în carlinga unui avion care se scufundă, 1958

Avionul pilotat de comandantul J D Russell se apropie de sol în Solent, Hampshire, se agaţă în firele de telegraf, după care se rostogoleşte de-a lungul puntei. Un elicopter de salvare coboară un bărbat cu scopul de a-l ajuta pe Russell. Dar valurile acoperă carlinga, iar aeronava se scufundă.

Un bombardier intră în Empire State Building, iulie 1945

Un avion bombardier B-25 a lovit Empire State Building din cauza condiţiilior de ceaţă. Aeronava a lovit etajul 79. Franklin D Roosevelt luase prânzul la etajul 76 doar cu câteva ore înainte. Numărul victimelor (14) nu a fost foarte mare, pentru că era zi de weekend. Aceasta a fost prima oară când un avion a intrat într-un zgârie-nori important din New York.

Vasul de război britanic HMS Barham explodează şi se scufundă, 1941

Un material de ştiri dramatic a surprins scufundarea acestei nave de război de clasă Queen Elizabeth. Un submarin german a tras o salvă de torpile foarte aproape de HMS Barham, pe 25 noiembrie 1941, în Marea Mediterană. În patru minute, depozitele de muniţie ale vaporului au explodat, ducând la scufundarea navei şi la moartea a 863 de oameni. Explozia teribilă a fost surprinsă pe film de către cameramanul John Turner, care se afla pe un vas din apropiere.


Dezastrul Hindenburg, 1937

Înregistrările originale arată cum dirijabilul nazist a luat foc, s-a prăbuşit şi a ars când a ajuns la pământ, în Lakehurst, New Jersey. Victimele au fost 13 pasageri din 36 şi 22 membri de echipaj din cei 61 aflaţi la bord.


Prăbuşirea Podului Tacoma, 1940

O înregistrare spectaculoasă a suprins prăbuşirea podului Tacoma Narrows din Washington, al treilea cel mai mare pod suspendat din acele vremuri. Nu au existat victime, cu excepţia unui câine care fusese lăsat în maşină de stăpânul său.

Săritura mortală a lui Franz Reichelt de pe Turnul Eiffel, 1912

Pe 4 februarie, Franz Reichelt, care poartă un costum special inventat de el ce ar trebui să îi împiedice prăbuşirea, este văzut pe margine pentru o vreme, arătând îndoieli înainte să sară de pe Turnul Eiffel. Mulţimea priveşte de jos, inclusiv jurnaliştii parizieni. Înregistrarea surprinde săritura bărbatului, precum şi momentul dramatic în care se prăbuşeşte la pământ.

Sursa: mediafax.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina