În pofida unui accident, mașina zburătoare slovacă își continuă zborul

În pofida unui accident, mașina zburătoare slovacă își continuă zborul

Accidentul suferit la începutul lunii mai de prototipul mașinii zburătoare slovace nu i-a descurajat pe constructori, care lucrează în prezent la o nouă versiune a automobilului, au informat responsabili ai societății Aeromobil, citați vineri de AFP.

Sursa: aeromobil.com

"Prototipul 3.0 nu a avut prea mult de suferit", iar piesele avariate sunt mai ales elemente ale caroseriei din carbon, a declarat purtătorul de cuvânt al Aeromobil, Stefan Vadocz, care a refuzat să comenteze cauzele accidentului.

Incidentul a avut loc la 8 mai atunci când vehiculul — jumătate mașină, jumătate avion — zbura la o înălțime de 274 de metri, condus de inventatorul său, Stefan Klein. Acesta a activat parașuta capabilă să frâneze mașina zburătoare, iar vehiculul s-a prăbușit la sol fără ca pilotul să fie rănit.

"Astfel de incidente survin în procedurile obișnuite de testare, iar motivele pot fi nenumărate, astfel încât nu sunt divulgate publicului. Noi o numim 'aterizare în caz de urgență' ", a explicat Vadocz. Prototipul 3.0 nu va mai zbura, dar va fi folosit pentru teste și va fi expus la Expo 2015 de la Milano.

Societatea dezvoltă deja un nou prototip și speră să primească comenzi pentru mașina zburătoare în 2017, urmând să livreze primele modele în 2018. Prețul ar trebui să fie apropiat de cel al mașinilor de lux, ceea ce înseamnă aproape jumătate de milion de euro.

AGERPRES/(AS-autor: Mihaela Nicolaescu, editor: Ana Bîgu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Descoperire care dă de gândit în Brazilia...

2 VIDEO De azi se va circula pe 12 km noi din A0, permițând șoferilor o legătură pe autostradă în partea de sud a Capitalei între DN6, DN5 și DN4

3 O profesoară de Română care susține că „Luceafărul“ lui Eminescu este roman, greu de demis

4 A început „detonarea” lui Piedone? A apărut o „personajă” nouă în peisaj...

5 „Dacă rămâneam cu el era vai de vieţişoara mea. Era un diavol frumos” / I-a fost amantă lui Florin Piersic timp de 9 ani