INEDIT: Belgienii au "inundat" Twitter-ul cu fotografii cu pisici, duminică, în timpul alertei teroriste - FOTO

INEDIT: Belgienii au "inundat" Twitter-ul cu fotografii cu pisici, duminică, în timpul alertei teroriste - FOTO

Belgienii au "inundat" reţeaua de socializare Twitter cu fotografii amuzante cu pisici, duminică, în timpul alertei teroriste din capitala belgiană, pentru a "acoperi" astfel orice eventuală scurgere de informaţii pe internet despre operaţiunile şi raidurile poliţiei locale, informează bbc.com.

Belgienii au "inundat" Twitter-ul cu fotografii cu pisici, duminică, în timpul alertei teroriste - FOTO, VIDEO

Capitala Belgiei a fost plasată sâmbătă în regim de alertă teroristă de nivel maxim, iar autorităţile se află în căutarea lui Salah Abdeslam, unul dintre autorii atacurilor cu arme de foc din Paris.

Duminică seară, în timpul unei operaţiuni antiteroriste majore a Poliţiei din Bruxelles, aflată în căutarea unui suspect care a jucat un rol determinat în atentatele teroriste de la Paris, autorităţile din Belgia au cerut compatrioţilor lor să nu publice nicio informaţie pe reţelele de socializare despre acţiunile trupelor de poliţie, deoarece teroriştii ar putea să se folosească de acele informaţii, pentru a afla locurile în care oamenii se reunesc în număr mare şi zonele din oraş care sunt vizate de raidurile poliţiei locale.

Răspunsul internauţilor belgieni a depăşit orice aşteptări. #BrusselsLockdown a fost cel mai utilizat hashtag de pe Twitter, graţie internauţilor care discutau despre raidurile poliţiei din Bruxelles.

Însă, duminică seară, termenul a fost folosit de numeroşi utilizatori ai platformei care au publicat fotografii şi înregistrări video cu pisici, pentru a se asigura astfel că orice eventuală scurgere de informaţii despre operaţiunile poliţiei locale va fi "acoperită" de avalanşa de fotografii cu feline domestice.

Belgienii au dovedit că au mult umor, publicând numeroase fotografii cu pisici, însoţite de comentarii amuzante, inclusiv după ce Parchetul Federal a anunţat, luni, că Salah Abdeslam nu a putut fi găsit în urma raidurilor de duminică.

În mod şi mai surprinzător, şi presa belgiană tradiţională s-a implicat în acest joc, potrivit lefigaro.fr. Cotidianul Le Soir a publicat pe prima pagină fotografia unei pisici, în locul unei ilustraţii cu intervenţiile poliţieneşti din Bruxelles. Acelaşi cotidian a decis să suspende de pe site-ul său fluxul de ştiri în direct despre evenimentele din capitala Belgiei, pentru a respecta instrucţiunile Poliţiei federale.

Postul public de televiziune, RTBF, care a ales să difuzeze muzică în loc de buletine informative, a difuzat un reportaj despre acest entuziasm brusc al belgienilor pentru pisici.

Luni după-amiază, Poliţia federală a ţinut să mulţumească internauţilor belgieni, publicând pe contul ei de Twitter o fotografie ce prezintă un bol plin cu hrană pentru pisici. Fotografia este însoţită de textul următor: "Pentru pisicile care ne-au ajutat aseară. Serviţi-vă cu încredere!".

Sursa: mediafax.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina