Insula Elba marchează 200 de ani de la plecarea lui Napoleon în Franța

Insula Elba marchează 200 de ani de la plecarea lui Napoleon în Franța

Insula italiană Elba a sărbătorit duminică 200 de ani de la plecarea lui Napoleon Bonaparte în Franța, după ce a fost trimis în exil în această insulă în urma înfrângerilor sale succesive și abdicării de la Fontainebleau în 1814, relatează EFE.

Insula din Marea Mediterană cu o populație de aproximativ 30.000 de locuitori a dezvoltat în ultimul an un program de activități și reconstrucții istorice pentru a comemora șederea la Elba a celebrului împărat în urmă cu două secole.

Duminică s-a marcat bicentenarul istoricei plecări a lui Napoleon din Elba pentru a se întoarce în Franța și a instaura guvernul celor "O sută de zile", au informat organizatorii într-un comunicat.

Peste 200 de persoane în uniformă de epocă au străbătut în cursul dimineții centrul Portoferraio în pofida ploii pentru a-i aduce un omagiu celebrului strateg și a-l petrece cu onoruri, deși plecarea sa oficială a avut loc la 26 februarie. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro