Iohannis și soția lui, un cuplu ideal - scrie ziarul spaniol 'El Mundo'

Iohannis și soția lui, un cuplu ideal - scrie ziarul spaniol 'El Mundo'

Președintele Klaus Werner Iohannis, și soția lui, Carmen Georgeta, formează 'un cuplu atipic pe scena politică', întrucât, 'deși sunt împreună de 32 de ani și nu au copii, sau poate chiar din acest motiv, continuă să fie îndrăgostiți', scrie luni 'El Mundo', într-un articol publicat cu ocazia vizitei oficiale efectuate de șeful statului român la Madrid, la invitația Regelui Felipe al VI-lea al Spaniei.

Cotidianul se referă la volumul autobiografic 'Pas cu Pas' publicat de Klaus Iohannis, remarcând faptul că o bună parte a cărții este consacrată 'femeii vieții lui', care este profesoară, ca și el, și pe care a cunoscut-o la 22 de ani, în timpul studenției. 'Suntem și acum o pereche de îndrăgostiți, pentru că arta nu este aceea de a te îndrăgosti, ci de a menține vie dragostea pentru mult timp', a asigurat liderul de origine germană, care are 56 de ani și 'a preferat să nu plece în Germania împreună cu părinții săi, în anii 1990, în timpul momentelor tulburi ale revoluției din România, pentru a rămâne alături de iubita lui în micul oraș Sibiu', relatează ziarul.

'Ea m-a sprijinit întotdeauna în totalitate în viața publică și privată', a afirmat cel care s-a lansat în politică în calitate de membru și apoi de conducător al Forumului Democrat al Germanilor din România, care a fost primar al Sibiului de mai multe ori, a devenit președinte al Partidului Național Liberal și a câștigat alegerile prezidențiale în noiembrie 2014.

Carmen Iohannis este descrisă drept 'o Primă Doamnă discretă', cu 'comportament foarte sobru și alergică la protagonism public și rețele sociale', precum și 'o catolică ferventă, ca și soțul ei, ambii mergând clandestin la slujbe' în perioada dictaturii comuniste din România. Chiar și modul în care a reacționat imediat după ce Klaus Iohannis a câștigat scrutinul din toamna anului trecut a fost 'deosebit, întrucât, în loc să meargă la București pentru a sărbători triumful cu soțul ei, a rămas la Sibiu, și și-a ținut orele, ca în oricare altă zi, cu elevii ei de la Liceul Gheorge Lazăr'. 'Este o profesoară foarte bună, ne iubește ca și cum am fi copiii ei', a spus unul dintre tinerii cărora Carmen Iohannis (55 de ani) le predă limba engleză la Sibiu.

'El Mundo' o prezintă ca pe o 'persoană foarte cultă, care cântă la pian și iubește baletul și teatrul, pasiuni pe care le împărtășește cu soțul ei'. Prin urmare, 'nu a fost de mirare că, după ce au urmărit un spectacol la Teatrul Radu Stanca din orașul lor, cei doi s-au dus în spatele scenei pentru a felicita actorii și a le oferi flori'.

Soții Iohannis — continuă publicația spaniolă — 'nu s-au arătat niciodată în petreceri fastuoase, ci dimpotrivă', preferă îndeletniciri domestice, 'amuzamentul favorit al politicianului fiind bricolajul în propria casă, în timp ce soția lui este iubitoare a bucătăriei franțuzești și gătește bine'.

Doamna Iohannis 'și-a exprimat rareori pozițiile politice, excepție făcând momentul în care și-a recunoscut public admirația pentru Mihai de România, regele care, după invazia nazistă, a fost exilat de regimul comunist în 1947'.

Cotidianul spaniol scrie că fostul monarh 'a câștigat tot mai mulți susținători printre români, astfel încât, la alegerile prezidențiale, contracandidatul lui Iohannis, socialistul Victor Ponta, a promis să organizeze un referendum în problema reinstaurării monarhiei. Contrar sondajelor, a câștigat Iohannis, care refuză categoric o asemenea consultare populară, explicând că nu face parte din proiectul lui de modernizare a țării'. Nu se știe ce opinie are Carmen Iohannis, 'care este *fan* al (ex)suveranului', dar este sigur că Regina Emerită Sofia este nemulțumită, întrucât fostul monarh este unul dintre verii ei preferați, de care a fost totdeauna foarte apropiată', susține cotidianul 'El Mundo'.

Președintele Klaus Iohannis efectuează luni și marți o vizită oficială la Madrid, la invitația Regelui Felipe al VI-lea, ocazie cu care are întâlniri cu oficialități spaniole, precum și cu comunitatea de români din Spania. Programul include discuții cu Regele Felipe al VI-lea și, respectiv, cu premierul spaniol Mariano Rajoy, și un dejun pentru președintele Iohannis și soția oferit de Regele Felipe al VI-lea și Regina Letizia. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

3 VIDEO Aproape interesant...

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Pescobar a angajat-o pe noua Larisa