Jean-Paul Belmondo, ajuns la 82 de ani, declară că s-ar întoarce pe platourile de filmare

Jean-Paul Belmondo, ajuns la 82 de ani, declară că s-ar întoarce pe platourile de filmare

Actorul francez Jean-Paul Belmondo a revenit asupra deciziei anterioare de a pune capăt îndelungatei sale cariere și a afirmat că nu ar refuza o ofertă de a reveni pe platourile de filmare, scrie 'Le Soir' joi, în ziua în care renumitul artist împlinește 82 de ani. 'Dacă mi se propune un film, am să răspund prezent', a declarat el într-un interviu pentru 'Le Parisien', după ce, în februarie, spusese că vrea doar să profite de viață.

'Am muncit mult. Seara și dimineața. Așa am reușit. Am debutat în teatru cu zece ani înainte de a face cinema. Nu-mi vindeam prea scump pielea la început. Acum mă odihnesc. Nu mă voi întoarce la film sau teatru. Nu, nu, nu. Profit de viață', explicase el, în luna februarie, la microfonul RTL France. Se pare că legendarul star alintat 'Bebel' a revenit însă asupra acestei hotărâri. 'Mi-ar plăcea să mai joc', susține el în prezent.

În anul 2001, el a suferit un accident cerebral foarte grav, dar asigură că, de trei ani, se simte mai bine.

'Boala a fost îngrozitoare. Doctorul îmi spusese că nu voi mai putea vorbi niciodată. Dar iată că vorbesc. Oamenii de pe stradă sunt cu adevărat foarte drăguți cu mine, mai mult decât mi-aș fi imaginat. Mă întreabă ce mai fac', a povestit el.

Rememorând 'anii obsesiei', când nu se gândea decât la problemele lui de sănătate, și trebuia să-și caute mereu cuvintele, el mărturisește că a fost ajutat să iasă din impas de tatăl său, sculptorul Paul Belmondo, chiar 'dacă nu mai era aici'. El spunea totdeauna că 'Necazurile trebuie învinse', a rememorat, plin de emoție, octogenarul cineast.

Jean-Paul Belmondo este una dintre cele mai mari vedete internaționale ale filmului francez din toate timpurile și multă vreme a fost campion incontestabil al box-office-ului din țara sa, alături de Alain Delon și Louis de Funes. Intensa lui carieră de actor și producător de film și teatru se întinde pe mai bine de cinci decenii.  AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...