Jia Jia devine, la 37 de ani, decana de vârstă a urșilor panda în captivitate

Jia Jia devine, la 37 de ani, decana de vârstă a urșilor panda în captivitate

Jia Jia, o femelă panda dintr-un parc de atracții din Hong Kong, și-a sărbătorit marți împlinirea a 37 de ani, un record de longevitate pentru această specie care populează munții chinezi, relatează AFP. Echivalând cu un secol de viață la oameni, vârsta înaintată nu a împiedicat-o pe Jia Jia să înfulece un tort de înghețată cu fructe în țarcul ei din Ocean Park.

'Jia Jia a stabilit două recorduri Guinness devenind cel mai vârstnic panda în captivitate și cel mai vechi exemplar în captivitate din istorie", a declarat Blythe Ryan Fitzwilliam, reprezentant al Guinness World Records.

Exemplar din subspecia Panda uriaș, Jia Jia, al cărei nume înseamnă 'excelență', s-a născut în provincia chineză Sichuan în 1978. Ea a fost oferită parcului din Hong Kong în 1999 pentru a marca al doilea an al retrocedării acestei colonii britanice Chinei.

Fostul record era deținut de masculul Du Du, care a murit în iulie 1999 la vârsta de 36 de ani, într-o grădină zoologică din provincia Hubei.

Paola Martelli, medic veterinar a declarat că Jia Jia își poartă anii cu farmec, în pofida unei cataracte și unor probleme de tensiune. "Doarme mai mult și este mai puțin activă. Dar îmbătrânește frumos, ca o bunicuță", a spus ea. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”