Laptele matern pare să reducă riscul de leucemie al copiilor

Laptele matern pare să reducă riscul de leucemie al copiilor

Alăptarea timp de cel puțin șase luni reduce cu 19 % riscul de a dezvolta leucemie în copilărie, relevă un studiu realizat de cercetători de la Universitatea Haifa din Israel. Potrivit herald.ie, oamenii de știință au spus că au făcut această descoperire după trecerea în revistă a 18 de studii diferite, în timp ce o altă analiză separată a 15 studii a constatat că diferența de risc este de 11 procente.

Cercetătorii sugerează că mai sunt multe de făcut pentru a educa femeile cu privire la beneficiile pentru sănătate ale alăptării și, în același timp, ar trebui făcute eforturi pentru a fi mai ușor pentru ele să facă acest lucru în public.

Leucemia este cea mai comună formă de cancer al copilăriei, dar se cunoaște puțin despre cauza care o provoacă.

Alăptarea este recomandată de National Health Service din Marea Britanie ca fiind cea mai sănătoasă opțiune pentru hrănirea copiilor până la vârsta de șase luni.

Autorii studiului sugerează că mai multe mecanisme biologice din laptele matern pot explica rezultatele cercetării, inclusiv faptul că acesta conține multe componente active imunologic și mecanisme de apărare anti-inflamatorii care influențează dezvoltarea sistemului imunitar al copilului, mai scrie herald.ie. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Țiitoarea l-a înșelat pe Dragnea! Încornoratul și-a făcut bagajele și a părăsit casa cumpărată cu banii lui

2 Fata lui Nuțu Cămătaru...

3 Rusia, la granițele României? / Manevra președintelui nu mai pare atât de revoltătoare, nu-i așa?

4 Află ce vechime în muncă ai cumulat şi dacă ţi s-au plătit contribuţiile pentru pensie

5 Rusia, la granițele României? / Misterul vizitei intempestive în SUA a șefului SRI