Le Moulin Rouge a împlinit 125 de ani și perpetuează tradiția-VIDEO

Le Moulin Rouge a împlinit 125 de ani și perpetuează tradiția-VIDEO

Teatrul de cabaret Le Moulin Rouge, leagăn al french cancanului, imortalizat în câteva tablouri celebre de pictorul Toulouse Lautrec, a sărbătorit luni, 125 ani de existență, informează AFP.

În culise, aura dansatoarelor legendare din trecut, cum au fost Mistinguett, La Goulue, Madame Fromage și Nini Pattes, continuă să aducă noroc păstrătorilor tradiției artistice.

Cu o rată de ocupare de 97%, lucrând 365 de seri pe an cu câte două spectacole, de la ora 21:00 și de la ora 23:00, decanul cabaretului francez nu cunoaște criza, scrie AFP.

Printre simbolurile franceze și pariziene cele mai fotografiate alături de Turnul Eiffel, Palatul de la Versailles și Disneyland Paris, Le Moulin Rouge are anual 600.000 de spectatori, jumătate dintre ei turiști străini, mai ales chinezi, ruși și americani.

Anul trecut, cifra de afaceri a cabaretului, care are 450 de salariați, a ajuns la 65 de milioane de euro.

În fiecare seară, magia renaște cu o revistă în care tradiția penelor și a pietrelor prețioase celebrează frumusețea celor 60 de "Doriss Girls", fetele de la Moulin Rouge de 14 naționalități, având toate în mod obligatoriu studii de balet clasic și înălțimea de minimum 1,75 metri.

Timp de două ore, în decorul Belle Epoque din imensa sală a teatrului Moulin Rouge, păsări ale paradisului, gorgone și alte creaturi fantastice se confruntă într-un bazin cu cinci pitoni veritabili, dar și cu pirați, clovni ultra sexy sau femei cu piele de culoarea abanosului care invită spectatorii la balul guvernatorului, pe o cale spre stele, într-un templu hindus, la retrăirea eliberării Parisului și la alte momente captivante.

Punctul culminant al revistei "Feeria" este un impecabil și frenetic french cancan cu volane și jupoane înfoiate interpretat de "Doriss Girls", acesta fiind "singurul, unicul, originalul Franch Cancan", spune Jean-Jacques Clerico, aflat la comanda Moulin Rouge.

Teatrul a fost inaugurat în 1889 și foarte repede a devenit un simbol al Parisului. De-a lungul celor 125 de ani, artiști precum Mistinguett, Edith Piaf, Maurice Chevalier, Yves Montand, Liza Minnelli, Ella Fitzgerald, Frank Sinatra, La Toya Jackson, au cântat pe scena Moulin Rouge, amintește AFP.

Teatrul își extrage puterea din istoria sa, din atmosfera boemă din La Belle Epoque, din renumitul french cancan, din publicul său din care au făcut parte celebri pictori și artiști, a declarat pentru AFP Jean-Jacques Clerico. "În 2014, Le Moulin Rouge celebrează mereu viața pariziană și perpetuează istoria", a declarat acesta.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Vipera ţine cu dinţii de Reghecampf

2 O femeie l-a surprins pe soț în timp ce „servea un oral” de la o minoră / Ce a urmat s-a transformat în coșmar

3 Așa o fi?

4 Alcov bucureștean cu o bombă sexuală / Un milionar căsătorit a combinat-o pe fiica partenerului de afaceri

5 VIDEO De văzut!