Marea Britanie: Prințul William este angajat ca pilot la serviciul aviatic de urgență

Prințul William, al doilea în ordinea succesiunii la tronul Marii Britanii, lucrează începând de luni 'ca angajat al Bond Air Services', compania care operează serviciul aviatic de urgență din East Anglia, a informat un purtător de cuvânt de la Palatul Kensington, reședința oficială a ducelui de Cambridge.

În vârstă de 32 de ani, prințul a fost până în septembrie 2013 pilot pe elicoptere de salvare în cadrul Royal Air Force (RAF). 'În următoarele luni, el va face un antrenament specific și apoi va începe, din vară, să efectueze misiuni pentru serviciul de ambulanță', a precizat sursa citată, informează EFE. El își va începe activitatea pe aeroporturile din Cambridge și Norwich, în ture de zi, precum și de noapte.

Prințul se va antrena pe un simulator de zbor, va participa la acțiuni în calitate de copilot și abia după aceea va conduce el însuși un elicopter EC145T2 și va colabora cu medicii pentru misiuni de urgență. Ca pilot la East Anglian Air Ambulance (EAAA), el va avea un salariu de aproximativ 40.000 de lire sterline (58.500 de euro), pe care, potrivit ziarului Daily Mail, îl va dona unor organizații de binefacere.

Fiul Prințului Charles și al fostei sale soții, Prințesa Diana, își va consacra următorii ani acestei activități, fără a-și neglija însă 'îndatoririle și responsabilitățile' ce îi revin pentru reprezentarea Marii Britanii, a precizat Casa Regală. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Festival de pesedism în PNL! După ce și-a pus verișoara la Antibiotice SA, ministrul Tătaru face presiuni să-ș…

2 Nouriel Roubini / Urmează un deceniu de criză economică. Recesiunea va fi fără precedent

3 VIDEO Rareș Bogdan, atac la piloșii vârâți de PNL în diverse sinecuri: M-am săturat să răspund pentru imbecili…

4 Ți se face scârbă! / Consilierul lui Orban, acuzat că distruge o instituție cu proiecte de sute de milioane de d…

5 PSD / ALDE, groparii României / Oficiul pentru Achiziții Centralizate, creat de Dăncilă, a luat doar hârtie înaint…

recomandări

Te ia DNA: Emilian Gămureac

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Cele mai înduioșătoare poze cu animăluțe pe care le-ai văzut