Maria Răducanu şi Maxim Belciug cântă despre „cai albaştri şi zori“, la Godot

Versurile poetului Federico Garcia Lorca: „Secol nou si lumina recenta nu exista. / Doar cai albastri si zori“ apar pe afişul care anunţă evenimentul. Va fi, ca de fiecare dată când cei doi s-au regăsit împreună pe scenă, o aventură unică printre muzici, epoci şi trăiri felurite, cu lacrimi dulci în murmur de chitară, fior iberic, pesnii ruseşti, baroc italian suav şi, bineînţeles, romanţe şi cântece din vechiul Bucureşti. 

 

 

Maxim Belciug s-a născut la 25 august 1967 în Bucuresti. Începe studiul chitarei clasice la vârsta de 10 ani şi în scurtă vreme obţine Premiul I într-un concurs de chitară, la prima ediţie a Festivalului de Chitară Clasică de la Sinaia (1983). Cu acest prilej susţine şi primul său recital în cadrul Filarmonicii bucureştene.

 

În 1993, după obţinerea licenţei în Filologie în cadrul Universităţii din Bucureşti, se dedică muzicii şi chitarei, concertând adesea pe scenele provinciei şi ale Bucureştilor. În 1998, Maxim lansează primul său CD: “Miniaturi Eclectice” – o colecţie alcătuită din compoziţii pentru chitară clasică mai puţin popularizate.

 

Începând cu anul 2000, Maxim se implică total şi exclusiv in demersul de a “reimprieteni” publicul român cu muzica şi chitara clasică. Astfel, apariţiile sale pe senă se intensifică: susţine recitaluri pe scene din ţară şi din străinatate şi este invitat să participe la diverse festivaluri internaţionale de chitară sau de muzică de cameră.Traseul recitalurilor sale leagă Romania de Serbia, Ungaria, Polonia, Austria, Franta, Scandinavia, Italia etc.

 

Sursa: adevarul.ro


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Bătăuş pus la pământ dintr-o singură mişcare de un poliţist. Intervenţia a durat câteva secunde

2 Viktor Orban / Vom îzbândi. Vom face mare Bazinul Carpatic. Vestul ne-a violat granițele și ne-a lăsat pradă co…

3 Psihologă / Relația sexuală normală de care vorbește CTP-ul este aia în care bărbatului i se rupe dacă femeia s…

4 ALERTĂ Zece polițiști bucureșteni, infectați cu coronavirus. Sediul instituției ar putea fi relocat

5 Marcel Vela, despre a treia etapă de relaxare: Vor fi multe surprize plăcute. Cu siguranță vor fi bine primite…

recomandări

Te ia DNA: Dan Iulian Idolu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Noi sloganuri fake amuzante