Mihai Şora, la 99 de ani, îi încurajează pe Facebook pe protestatari: Poate fi un nou început

Filosoful şi eseistul Mihai Şora, care sâmbătă a împlinit 99 de ani, spune pe contul său oficial de Facebook că îl emoţionează până la lacrimi oamenii care găsesc în ei resurse pentru a ieşi în stradă şi a-şi face auzită vocea, precizând că aceştia umplu de înţeles cuvântul speranţă.

Mihai Şora, la 99 de ani, îi încurajează pe Facebook pe protestatari: Poate fi un nou început (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

Mihai Şora a publicat în ultima săptămână, pe contul său de Facebook, mai multe mesaje după tragedia din clubul Colectiv din Bucureşti, în urma căruia câteva zeci de mii de persoane au protestat în Bucureşti şi în mai multe oraşe din ţară, cerând schimbarea clasei politice.

Mihai Şora a publicat pe Facebook şi o fotografie realizată de jurnalista şi fotografa Teodora Maftei, în vârstă de 36 de ani, care a fost rănită grav în incendiul din clubul Colectiv, aflându-se în prezent într-un spital din Israel.

De asemenea, miercuri, în ziua în care premierul Victor Ponta a demisionat, după ce cu o seară înainte peste 25.000 de persoane au manifestat în Bucureşti, exprimându-şi revolta pentru tragedia din Colectiv, Mihai Şora a scris pe Facebook: "Speranţa moare ultima, se spune".

"Da, până şi cei mai sceptici pot interioriza această formulă, chiar dacă nu sub forma ei maximalistă, de veşnică bucurie a întâlnirii cu Celălalt, dăruire ţintind spre sacrificiu, uitare (sau măcar punere între paranteze) a sinelui (şi a măruntei condiţii personale). Mă emoţionează până la lacrimi oamenii care găsesc în ei resurse pentru a ieşi în stradă, a-şi face auzită vocea, pentru a fi - pur şi simplu - împreună, cu tot ce au ei mai loial, esenţial şi bun în conştiinţă; oameni care pot să-şi lase acasă grijile, obligaţiile individuale, necazurile, ca să se adune laolaltă şi să fie, un timp, cu gândul la aproapele lor. Tocmai aceşti oameni umplu de înţeles cuvântul speranţă. Ceea ce s-a petrecut aseară pe străzile Bucureştiului nu este fără precedent: românii au, în ei, resurse inepuizabile de iubire şi de sinceritate. Însă momentul acesta poate fi un nou început. Victor Ponta a demisionat. Slavă Domnului", a scris Mihai Şora.

Filosoful şi eseistul Mihai Şora, născut pe 7 noiembrie 1916, este unul dintre cei mai cunoscuţi oameni de cultură din România. Mihai Şora este şi membru de onoare al Academiei Române.

Sursa: mediafax.ro


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Jos chiloții de pe curva PSD! / „Pe Savonea și Iordache i-am găsit în anticameră la Dăncilă, la Guvern”

2 Se dau chiloții jos în PSD! / Toader a fost la Neptun, la plajă, cu Dragnea. Îl implora să-i pună „translatoarea…

3 BREAKING Data alegerilor locale va fi stabilită de Guvern! CCR a respins legea PSD / Și ordonanța de urgență de …

4 ULTIMA ORĂ Rahatul ALDE nu mai există în Parlament. Ultimele excremente, în frunte cu Vosganian, s-au revărsat…

5 VIDEO Anunț-șoc al președintelui! PSD, cu spatele la zid! / Iohannis: Guvernul va veni cu o inițiativă legislati…

recomandări

Te ia DNA: Marian Pirnea

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Ce se întâmplă când o rachetă lovește 45 de straturi de geam antiglonț